Gode råd om lysømfintlighet og bruk av solbriller…

//Reklame//

Sunglasses-Shop

 

Jeg har fått en ny flott samarbeidspartner,Sunglasses Shop!

Solbriller er noe vi alle bruker, sommer som vinter. Min samarbeidspartner Sunglasses Shop tilbyr solbriller til barn, dame og herre fra kjente merker som Ray-Ban, Oakley, Chanel og Dior. De har faktisk over 100 merker i sitt sortiment som dekker bruksområder fra design og mote til sport.

Regine som jobber for Sunglasses Shop i Norge har mange gode tips og info om brillemerker for de med skadede øyne, for de som er lydømfintlige, har operert eller har dårlig syn. Dette er jo høyaktuelt for meg med M.E. Disse tipsene har hun delt med meg og dere lesere:

“Når man er ømfintlig for lys er det anbefalt å bruke gode solbriller som stenger for UVA/UVB og gjerne blått lys (som er det mest skadelige lyset for øynene). Man velger da veldig gjerne polariserte glass som tar vekk refleksjoner fra vann, biler og andre blanke overflater som gjør at du ikke anstrenger øynene på samme måte som om du skulle valgt uten polarisering.

Solbriller som dekker på siden av øyene er å anbefale om man har operert eller har svekket syn på grunn av skade da skarpt lys på siden kan være like ubehagelig som om det kommer fra fremsiden.

Om du har problemer med øynene er det lurt å snakke med optiker som da kan assistere deg og finne frem til en solbrille som passer perfekt til deg”

Det er tre brillemerker Regine trekker frem som er gode med tanke på passform, glassteknologi, bruk og anvendelighet, for folk med de overnevnte problemene:

“Maui Jim har en helt unik teknologi i glassene sine, de blokkerer 100% av UVA, UVB, UVC opptil 400nm (dvs svært sterkt sollys), infarødt lys, og blått lys og HEV (HEV har blitt linket med AMD som en medvirkende, skadelig faktor). Takket være all denne teknologien i glassene er de utrolig behagelige å ha på da lyset blir brutt på en behagelig måte rundt øynene dine, så øynene blir heller ikke trette av å ha de på noe andre polariserte glass kan ha til vane å gjøre.

Serengeti er også høyt på listen med beskyttelse for øynene. Alle Serengeti solbriller er fotokromiske, som betyr at glassene reagerer på UV-stråler slik at du kan ha perfekt sikt uansett værforhold. I motsetning til andre fotokromiske glass reagerer deres glass på normalt lys i tillegg til UV, slik at de også vil følge forholdene inne i bilen – selv om frontruten har UV-filter. De har 100% UVA og UVB beskyttelse og blokkerer blått lys. Dette gir mindre stress for øynene dine, så du må ikke anstrenge deg for å se, fordi blått lys er anstrengende og vanskelig å oppfatte. Alle glassene fra Serengeti er klarfargede fra begynnelsen og atomer blir avfyrt mot glassene for å skape fargene. Dette betyr at hvert glass har akkurat samme farge i motsetning til farget glass som kan variere litt i fargen.

Polaroid er tradisjonelle solbriller når det kommer til polarisering. De var noen av verdens første til å ha polariserte glass (derav navnet) og er fortsatt blant de beste solbrillene for de som er sensitive for sterkt lys. Alle Polaroid solbriller kommer med UltraSight glass, laget av avanserte øko-polymer, og de er også pressepusset – en prosess hvor polariseringsfilteret bevares bedre. Polaroid er utrolig komfortable å ha på, og har en god pris som gjør at du kan ha mer enn en.”

Disse brillemerkene fåes også med styrke om man trenger det. Solbriller og glass er litt av en teknologi, eller hva?

Jeg er så heldig å få prøve et par Polariod-briller, og jeg gleder meg skikkelig til de kommer i posten. Håper virkelig jeg kan være mere ute i daglsys uten å bli så sliten nå når jeg får disse brillene. Jeg vet også at det blir en konkurranse senere hvor en leser kan vinne et par briller like de jeg har valgt meg ut 🙂

Jeg lover å skrive et innlegg når jeg får brillene og fortelle min erfaring rundt de. Da vil jeg også skrive litt mere om Sunglasses Shop som nettbutikk. Dette er virkelig stedet å handle solbriller altså!

louise-300x113

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.