“Gap opp!”, sa munnbindet.

rp_2014-08-13-10.21.31-768x102411.jpg

I dag har Gabriel vært på 4 års kontroll hos tannpleier. Han har jo vært der før, både til kontroll og til sjekk av en fortann han slo for 2 år siden.

Svært mange av oss har et anstrengt forhold til tannlegekontoret. Vel viten om at barn ofte adopterer foreldrenes frykt, unnlot jeg å vise noen form for engstelse på Gabriels vegne da timekortet dumpet ned i postkassa.  Vi pratet mye om hva tannpleieren kom til gjøre i dagene før timen. Jeg fortalte om det sterke lyset, det lille speilet, “pirkepinnen” og munnbindet.

Det var en forberedt og blid gutt som møtte opp kl 10.15 på tannlegesenteret i dag. Han hilste pent på tannpleieren, gikk målbevisst inn på kontoret og hoppet opp i stolen. Der stivnet han og pekte på et bilde på veggen. – Der er de, mamma! Det er de jeg er redd for, og her er det bildet av dem òg!

13-sept-Karius-og-Baktus

Det var altså ikke tannpleieren han var redd for, men Karius og Baktus! Han tror faktisk at de finnes i virkeligheten, og at de lager hull i munnen på småfolk. Jeg lot han faktisk tro det! Han satt stille og pent i stolen mens tannpleieren pirket og glodde etter to bustete troll i gapet på han.

Heldigvis hadde han ikke fått noen leieboere. Tassen gikk fornøyd ut av kontoret med en blå sprettball i hendene, og vinket “hade” til både tannpleieren og Karius og Baktus på veggen.

Genial fyr, han T. Egner altså…

louise-300x113

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.