Gå høsten i møte med merinoull fra vakre Femilet

//Reklame//

//Bildene er hentet fra produsenten//

img_3606

Høsten har kommet…
Egentlig liker jeg høsten ganske godt. Jeg liker de mørke og koselige kveldene hvor regnet pisker på ruten. Det gir meg en slags ro. Jeg elsker støvletter, cardigans og skjerf også. Det jeg ikke liker med høstens temperaturendring, er å fryse!

Heldigvis fikk jeg en nydelig pakke i posten i dag. Den inneholdt den deiligste og lekreste ulltrøyen du kan tenke deg. Jeg hadde samme modell i fjor også faktisk. Det jeg liker med akkurat denne trøyen er at den kan brukes som en pen, tynn genser under f.eks en lang cardigan. Jeg er ikke et sportsmenneske, og jeg kler særdeles dårlig ulltrøyer med diverse spenstige farger og mønstre fra sportsleverandører. Det ser helt malplassert ut. Dessuten har jeg en utrolig sensibel hud, og hos meg klør det meste. “Juliana”-genseren, derimot, klør ikke og jeg kan bruke den til pent.

Femilet er et dansk undertøysmerke jeg har blitt veldig glad i. Det er bare de nordiske landene som forstår seg på å lage ulltøy og undertøy som passer den norske vinteren. De har til og med tanke for damer på vei til julebord i penkjole mens minusgradene herjer. Ja, man kan til og med få ulltøy som kan brukes under penkjolen.

Femilet sin ullserie, “Juliana”, kommer nå i oktober. Produktene er i 100% mulesing-fri merinoull fra Australia. Denne type ull er mykt, fint og komfortabel. Produktene er sydd med flate sidesømmer, noe som gir en perfekt passform og høy komfort. Selv om produktene er preget av funksjonalitet, kvalitet og komfort, har ikke dette gått utover designet. Plaggene er nemlig kantet med tynn, elastisk sateng som står i flott kontrast til den rustikke ullen. Denne kanten bidrar også til at stoffet ikke utvider seg nederst i kantene slik ull ofte gjør ved bruk.

Merinoullen som “Juliana” er laget av oppfyller de strengeste kravene og er Oekotex-merket. Det vil si at ullen er testet for skadelige stoffer. Serien er også Superwash-behandlet, noe som gjør ullen mykere og sikrer produktet lengre levetid. Et pluss for meg, er at ullklærne kan vaskes på 40 grader på ullprogram.

Jeg har plukket ut mine favoritter i “Juliana”-serien, og jeg håper disse bildene gir dere et inntrykk av hvor fin denne seriene er:

0081734-00990-1

Denne har jeg.

0081733-00990-1

Med kort arm.

0081736-00990-1

Denne trusen har super passform.

0081731-00010-1

Fåes i både svart og hvitt.

0081732-00990-1

Min favoritt i hele kolleksjonen må være denne trøyen.

“Juliana” kommer i tre ulike farger: ivory, sort og grå melange. Serien har hele 10 plagg hvorav 5 av plaggene er overdeler (med/uten blonde, uten/kort/lang arm) og de 5 resterende er underdeler (truser med/uten ben, kort/lang leggings. Femilet tar også høyde for at vi damer kommer i ulike former og fasonger, så størrelsene går fra 36-50.

Prisene på underdelene ligger fra 139 kr, mens prisene på overdelene starter på 249 kr. Jeg syns prisene er ganske gode, og jeg kan bekrefte med egen erfaring at dette er produkter som holder seg godt ved bruk. Det finnes en del nettbutikker som fører Femilet, og dere kan trygt handle produktene på nett. Størrelsene er helt normale, så jeg vil anbefale å bestille den størrelsen man vanligvis bruker. Ellers er plaggene å få tak i hos spesialbutikker i Norge fra oktober av.

Jeg må bare få nevne at det kommer en serie til i desember, og den skal jeg sette på ønskelista mi til jul. Den heter “Leonora” og er i modal. Denne serien er nok mere moderne og sporty, men produktene har en matt og lekker satengkant som en feminin touch. Modal består utelukkende av birketreflis og har en lett skinnende overflate, noe som gjør den behagelig mot huden og flott å se på. Dessuten er materialet høyabsorberende og holder seg pent i lengre tid. Modal kan minne litt om bomull, og begge disse har god fargeektehet som bidrar til at stoffet holder på fargen vask etter vask.

“Leonora” kommer i fargene svart og grey melange. Den har 6 produkter: topp, tank topp, t-shirt , tanga, tai og midi. Den kan vaskes som vanlig undertøy på 40 grader, og er priset fra 180-299 kr. Jeg ser for meg at jeg vil ha stor glede av et sett med “Leonora” som nattøy.

Favorittene i denne serien er:

leonora-top-grey-melenge

leonora-string-grey-melange

Det er skikkelig inspirerende å ønske litt varmere klær velkommen, syns jeg. Hver årstid har sin sjarm, vet dere. Håper dere fikk litt inspo angående ullklær, og at dere også ser frem til høstmoten. Det kommer nemlig mere snadder snart 😉

louise-300x113

3 Comments:

  1. Den så nydelig ut 🙂
    Fru Jacobsen (@frujacobsenno) recently posted…Skip Hop SilverliningMy Profile

  2. Mye lekkert der? Klør av ulltøy rett på huden selv, så dette må nok testes?

  3. Takk for tips! Den sorte var super lekker!! Hvor handler du på nett?
    FruBever Linn recently posted…Vinn fra MiniKids –>My Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge