Fylte eplehorn med melis og kjerne av vaniljekrem…

rp_halvfabrikata1-1024x768.jpg

Ser ikke dette snadder ut eller?

Jeg elsker bakverk like høyt som vesker, sko og sjokolade. Hjemme i Fredrikstad kjøper jeg alltid eplehorn hos Odd`s Konditori og punsjeruller/romerruller fra Christensens Bakeri. Når “kakekællane” kommer i hyllene rundt juletider, verker jeg etter å dra hjem for å sette tenna i en.

Sørgelig nok, så kan jeg ikke bake, men jeg er oppvokst med en mor som mener at så lenge det finnes en Toro-pose – så er det håp!

Dette gode bakverket er altså laget av halvfabrikata de luxe.

Her snakker vi idiotsikre oppskrifter som selv jeg klarer å mestre. Min skolekjøkkenlærer Bankerød hadde sikkert gremmes om han hadde sett bildet over. Spesielt siden han gav meg karakteren “Meget godt” i skolekjøkken, men et får vi bare leve med.

Jeg har aldri sett poenget i å bruke masse tid på  å mikse og trikse for å komme frem til gode oppskrifter, og Møllerens funker som bare det. Jeg hev innholdet i posen med “Verdens beste boller” og en gjærpakke i kjøkkenmaskinen vi fikk i bryllupsgave. Var vel noe væske som skulle tilsettes også…

Jeg fulgte oppskriften angående heving og smurte ferdig laget kakefyll med epler på deigen før de ble rullet sammen. På toppen fikk de en dæsj vaniljekrem.

Steketiden var ikke så lang. Etter 8-10 minutter var de ferdige, og de så riktig så gode ut.

Jeg er villig til å innrømme at de ikke ble estetisk pene, men jeg skjulte skavankene med litt melis 😉

Neste gang skal jeg lage noen med ferdig kakefyll og noen med vaniljekrem for det ble i overkant mektig med begge deler.

I morgen er det morsdag, og vi skal ha hele svigerfamilien på besøk. Vi skal også feire min og Robert sin bursdag. Da står det pavlova på menyen. Toro har visst en ferdig-pose til bunnen (iflg. mamma),  og kremen klarer jeg nok å piske. Håper ikke svigermor ser den pavlova-ferdig-bunn-posen i søpla 😉

louise-300x113

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.