FruRoeims pannacotta – barnas favoritt!

Det finnes en veldig “duktig svensk tjej” ved navn FruRoeim her på Familieprat.no som postet et innlegg for noen dager siden. Dette innlegget finnes HER, og omhandler en fantastisk nydelig dessert. Jeg anbefaler dere å klikke på hurtiglinken for å lese oppskriften, og for å se hvor nydelig denne desserten kan danderes.

Hun har altå funnet en super enkel oppskrift hvor man lager pannacotta av Ahlgrens biler og fløte. Denne desserten består kun av to ingredienser, og siden jeg er ei ræv på kjøkkenet så tenkte jeg at dette burde være en passende utfordring for meg.

Jeg sendte Gabriel og Robert på Ultra for å kjøpte en haug av disse svenskebilene, samt king size kartonger med fløte, snapseglass og en Freia sjokkisplate.

Jeg er kjent for å ikke kjenne mine egne begrensninger, og dette var intet unntak….

Først satte jeg i gang med å sortere bilene etter farge. Robert lurte på om jeg hadde tilegnet meg flere tvangstanker der jeg stod og sorterte, men heldigvis fikk jeg forklart at det ikke stod såååå dårlig til i topplokket.

Oppskriften er 20 biler pr. dl kremfløte. Jeg smalt til og laget hele 40 glass med kaloribomber, hvor alle hadde tre lag med pudding. Dette tok meg nærmere et helt døgn! Jeg bruker nemlig 4 ganger så lang tid på alt jeg foretar meg pga en haug med hvilepauser. Dessuten måtte hvert lag stivne i kjøleskapet i minst 1 time før neste lag kunne helles på.

Til slutt hadde jeg brukt nærmere 2 liter fløte og flere hundre svenskebiler.

Sanne strødde så rispet sjokolade over som pynt til slutt.

ahlgren

 

 

Herlighetene ble servert på Sannes skoleavslutning, og de ble revet bort på veldig kort tid. I følge Robert var det svært fornøyde barn som kretset rundt dessertbordet.

Det jeg imidlertid glemte var å merke de med at de inneholdt utrolig mye gelatin. Det er visst ikke lov å spise gelatin for muslimer da det visstnok er laget av sener, knokler og hud fra gris……

Jaja, det man ikke vet, har man ikke vondt av!

 

louise-300x113

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.