Frk. Gundersen og jeg….

rp_2014-09-19-19.26.01-1024x76812.jpg

Jeg har vært og gravd i bestefars gamle bilder, og fikk lurt til meg noen gamle fotografier fra en svunnen tid. På bildet ser dere Frk. Gundersen og hennes foreldre på bryllupsdagen hennes. Denne dagen ble hun altså Fru Utberg.

Damen het Kari Irene, og er altså min bestemor. Hun døde for snart 8 år siden, og jeg savner henne enormt. De første årene av mitt liv så bodde i vi underetasjen hos bestemor og bestefar mens huset vårt ble bygget. Jeg gikk aldri i barnehagen som liten. Jeg ble nemlig passet av bestemor og bestefar. Mens jevnaldrende barn gikk i barnehage, spiste jeg napoleonskake med gamle damer hos den lokale bakeren på Sellebakk. Jeg handlet grønnsaker hos Martin, grønnsakshandleren, kjøpte kjøtt hos slakteren og så på leker hos kortvarebutikken til han Kåre. Jeg gikk lydig ved siden av bestemor og holdt henne i handa…

Bestemor lærte meg å sy og strikke. Hun lot meg få installere kontor i trappa opp til badet, og hun godtok at jeg fjernet alle plantene for å sole meg i karnappvinduet. Når jeg var syk, tok hun meg med til Dr. Rhode Moe og laget makaronivelling til meg.

Det var en trygg barndom, men siden jeg ikke hadde jevngamle å leke med så var jeg nødt til å sysselsette meg selv. Bestemor og jeg ble gode venner. Hun var den viktigste personen i mitt liv, og jeg fikk ha henne helt til jeg var 24 år. Hun rakk akkurat å hilse på Sanne før hun døde av et massivt hjerteinfarkt rett før jul i 2006. Hun rakk altså både å være gjest i bryllupet vårt og få med seg fødselen av sitt første oldebarn før hun døde.

Det er viktig for meg å ha henne med seg, så jeg laget et sett med nye skilleark og forside til agendaen min.

Disse ble laget i “gammel stil”. Den delen øverst på forsiden, er avtagbare post-it lapper.

Det er koselig å ha henne med seg hver eneste dag. Hun vil alltid være en del av meg!

louise-300x113

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.