Fortvilet på en kommende skolegutts vegne…

D8

Dette her er Gabriel, og han skal starte på skolen neste høst…

Jeg skriver dette innlegget for å få ut litt frustrasjon, men også for å få fokus på en viktig sak. Det har nemlig kommet et høringsforslag om å endre de veiledende skolegrensene for mange skoler i Oslo. Vi sogner til Østensjø skole, og Sanne har gått der siden 1.klasse. Vi valgte å flytte fra Haugerud og til Østensjø primært for at barna skulle få gå på en god skole. Nå kan dette endres slik at vi får et barn på Østensjø skole og et barn på Manglerud skole.

Det er altså foreslått at vår adresse skal sogne til Manglerud skole 2.1 km unna her vi bor. Østensjø skole ligger bare noen hundre meter borti veien. Vi hadde sett frem til at Gabriel kunne ta følge med Sanne til skolen og gå hjem selv etter skolen siden det er så nærme. Å sende en 6-åring 2.1 km alene en vei, er uaktuelt. I tillegg er det svært kronglete å skulle kjøre han pga kø og mye omvei. Jeg er fullstendig klar over at det finnes barn som har lenger reisevei enn dette, men det føles meningsløst å se at barn som bor mye nærmere Manglerud skole enn det vi gjør skal sogne til Østensjø – og ikke omvendt.

For meg som syk byr dette på store problemer. Robert jobber motsatt vei og vil ikke rekke å kjøre han. Jeg er altfor dårlig til å kunne følge han om morgenen, og situasjonen ville vært løsbar om han kunne reise sammen med Sanne. Akkurat nå er jeg kjempe fortvilet. Grensene er jo kun veiledende og jeg håper at han får plass på Østensjø allikevel. Vi må bare stå på for å få dette igjennom med tanke på avstand til skolen og min sykdom.

Jeg har nå sendt mail til skolen og forklart situasjonen. Jeg har også vært i kontakt med FAU-leder. FAU jobber for at grensene ikke skal flyttes. Det er nemlig tre områder som skal overføres til tre ulike andre skoler, så dette berører mange barn i skolekretsen.

Om noen har noen tips til hvordan vi skal få dette igjennom, så er jeg glad for å få det i kommentarfeltet under her.

louise-300x113

6 Comments:

  1. Kan de virkelig skille søsken? Det høres helt urimelig ut i mine ører.
    Nå kan ikke jeg byråkrati, men ville nok brukt søskenargumentasjonen.

    Lykke til!

  2. Får vondt av dere <3 Krysser fingrene for at han får gå sammen med Sanne. Og jeg sier som Anne-Helene over her, skal de virkelig skille søsken? Det er jo en trygghet for han å ha storesøster der <3
    Fru Jacobsen recently posted…Woodlii DukkehusMy Profile

  3. Normalt skal det være mulig å søke til skolekonserter når en allerede har søsken som går på skolen. Der jeg jobber har de også endret grensen, men siden det var ledige plasser fikk de som hadde søsken på skolen mulighet til å velge. I utgangspunktet har vi fritt skolevalg så fremt det er ledige plasser. Er det fult kan det bli litt verre. Lykke til

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge