Er nettvenner like mye verdt som “ordentlige” venner?

rp_Friendship-bilde-med-tekst.jpg

Jeg føler meg sjeldent ensom selv om jeg tilbringer mye tid alene. 

Jeg har noen fine venninner som er flinke til å besøke meg når de har turnusfri på jobben. Dette er venner jeg har fått i voksen alder, og som aldri glemmer meg. Jeg trenger ikke mange venner for å ha det bra så lenge de jeg har er av ypperste kvalitet. På oppfordring fra en flott leser, skrev jeg et innlegg om hvordan vennskap blir påvirket av sykdom. Det kan dere lese HER.

Man trenger faktisk ikke se sin venn fysisk for å føle et vennskap. Jeg har nemlig fått meg flere gode venner det siste året som jeg ser svært sjeldent. Et par av de har jeg faktisk aldri møtt! Allikevel vet de mere om meg enn de fleste andre venner jeg har. Jeg chatter med de hver eneste dag, og det gjør meg mindre ensom. Dessuten får jeg føle på den gode omsorgen, de herlige historiene og latteren gjennom pc-skjermen. 

Jeg chatter med mine to flotte bloggejenter, Lindah og Trine Lise nesten hver dag. Vi deler bekymringer, hverdagsgleder og meninger med hverandre. Vi ler, vi gråter og vi er frustrerte -SAMMEN! Vi har møtt hverandre også, og neste gang vi sees er på Familieprats bloggevent om halvannen uke. Det gleder jeg meg til for jeg vet at vi passer så godt sammen. Vi bor på hvert vårt sted her på østlandet, men om avstanden er stor så føles den ikke slik med den tekniske tilgjengeligheten vi har i dag.

Gjennom min interesse for designervesker har jeg kommet i kontakt med to flotte damer, Caroline og Astrid. Vi diskuterer, kjøper, selger og koser oss med vår hobby -SAMMEN. Astrid er faktisk et av de aller mest generøse menneskene jeg noen gang har møtt. Hun kan jeg dele absolutt alt med. Astrid er veldig viktig for meg fordi hun nesten alltid er tilgjengelig, og fordi hun er et klokt og fint menneske. Dessuten syns hun ikke jeg er gal som bruker penger på disse veskene. Mulig fordi hun er like gal selv, he he he. 

Mine nettvenner er viktige fordi de skaper trygghet for meg. To tastetrykk og jeg har kontakt med noen. Det er ikke så enkelt for meg å være sosial utenfor hjemme, så nettet blir derfor enda viktigere.

Tusen takk, jenter! For meg er dere gull verdt!!!!

louise-300x113

Kommentarer

20 Comments:

 1. <3 Du betyder massor för mig

 2. <3 Du betyder massor för mig

 3. <3 Du betyr absolutt masse for meg 🙂 Er blitt kjempe glad i deg og Lindah <3 Dere er nydelige 🙂

  • Du er ei så herlig jente som jeg setter umåtelig pris på. Din positivtet smitter over på meg og gir meg livskvalitet.Jeg er glad i deg, Fru Jacobsen 🙂

 4. <3 Du betyr absolutt masse for meg 🙂 Er blitt kjempe glad i deg og Lindah <3 Dere er nydelige 🙂

  • Du er ei så herlig jente som jeg setter umåtelig pris på. Din positivtet smitter over på meg og gir meg livskvalitet.Jeg er glad i deg, Fru Jacobsen 🙂

 5. Man trenger ikke å treffes hver eneste dag, eller bo i samme nabolag for å være bestevenner. Min bestevenninne bor bortimot 2000km unna meg, noe som gjør treffene våre enda mer verdifulle. Det er hun som har vært der hele veien nå i snart 5 år. Nå kjenner jeg henne riktig nok fra før av, før fb og alt tok over all kontakt mellom mennesker, men de fleste av mine venner er online kommunikasjon stort sett måten vi har kontakt på. Jeg har ingen her jeg bor som er mine bestevenner lenger. Så jeg tror ikke det spiller noen roller om man har møttes eller ikke, venner er de som viser at de er der gjennom alt, ikke den som kommer på kaffebesøk et par ganger i uka ! 🙂

  • Jeg tror du har helt rett i det, Kristina! Du og jeg har også et fint online vennskap, syns jeg:-) Vi har alltid gode råd til hverandre på små og store problemer. Egentlig er jeg ganske heldig som har så flotte folk rundt meg!

   • Det er helt sant:) Og jeg er veldig glad for at vi kom i kontakt, er alltid koselig å snakke med deg, uansett hva det er:) <3 Jeg håper vi får mulighet til å treffes igjen etterhvert :)<3

 6. Man trenger ikke å treffes hver eneste dag, eller bo i samme nabolag for å være bestevenner. Min bestevenninne bor bortimot 2000km unna meg, noe som gjør treffene våre enda mer verdifulle. Det er hun som har vært der hele veien nå i snart 5 år. Nå kjenner jeg henne riktig nok fra før av, før fb og alt tok over all kontakt mellom mennesker, men de fleste av mine venner er online kommunikasjon stort sett måten vi har kontakt på. Jeg har ingen her jeg bor som er mine bestevenner lenger. Så jeg tror ikke det spiller noen roller om man har møttes eller ikke, venner er de som viser at de er der gjennom alt, ikke den som kommer på kaffebesøk et par ganger i uka ! 🙂

  • Jeg tror du har helt rett i det, Kristina! Du og jeg har også et fint online vennskap, syns jeg:-) Vi har alltid gode råd til hverandre på små og store problemer. Egentlig er jeg ganske heldig som har så flotte folk rundt meg!

   • Det er helt sant:) Og jeg er veldig glad for at vi kom i kontakt, er alltid koselig å snakke med deg, uansett hva det er:) <3 Jeg håper vi får mulighet til å treffes igjen etterhvert :)<3

 7. Nettvenner er absolut like mye verdt som irl venner men viktig og møte mennsker og da men det gør man ju. Jeg begynnte og vare på ett svenskt gravidforum ca 8 år seden og mange av oss som ble venner der henger fortsatt sammen men nå på fb og mange har blitt riktige venner.
  Vi deler allt med varandra og det er så herlig og forsatt ha alle mine mammavenninner 🙂

  • For en koselig kommentar! Facebook og nettvenner kan absolutt være grobunn for mange flotte vennskap altså. Jeg er også med i en gravid/småbarnsgruppe på Facebook, og nå blir disse barna snart 5 år 🙂

 8. Nettvenner er absolut like mye verdt som irl venner men viktig og møte mennsker og da men det gør man ju. Jeg begynnte og vare på ett svenskt gravidforum ca 8 år seden og mange av oss som ble venner der henger fortsatt sammen men nå på fb og mange har blitt riktige venner.
  Vi deler allt med varandra og det er så herlig og forsatt ha alle mine mammavenninner 🙂

  • For en koselig kommentar! Facebook og nettvenner kan absolutt være grobunn for mange flotte vennskap altså. Jeg er også med i en gravid/småbarnsgruppe på Facebook, og nå blir disse barna snart 5 år 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.