Er det mulig å ha så klesbevisste barn?

2014-07-10 15.15.58

Her sitter de i den store svanen midt i Marc by Marc Jacobs-butikken i København,

men det er ikke merkeklær dette innlegget handler om….

Min mor la frem klær på en stol til påfølgende dag hver eneste kveld fra jeg var nyfødt til jeg begynte på videregående. Jeg syns dette var praktisk, stusset aldri over at dette ikke var normalt.

Mine egne barn har ørten preferanser når det kommer til klær, og skal på død og liv velge de selv hver morgen.

Ingen av de bryr seg om hva slags klesmerke klærne har, men farge, komfort og utseende er ekstremt viktig.

La meg påpeke at de kun er 4 og 8 år gamle!

Vår 8 år gamle Sanne er desidert verst. Hun er en guttejente som hater fargen rosa, vil ikke gå med kjole eller strømpebukse og skal alltid ha klær som er minst to numre for store. Ingenting må stramme på noen som helst måte. Tar hun på seg en vanlig ettersittende bomullsgenser, ligger hun på gulvet og skriker at hun blir kvalt i neste øyeblikk.

Hun vil heller ikke gå med vanlige olabukser. Alle hennes bukser må være behagelige og etter hennes standard.

Hun går helst i t-skjorte hele året også. Akkurat på det området har jeg nesten gitt opp. Det går så lenge ytterjakka er tykk nok.

Som regel får hun bestemme alle klærne sine selv, og vi kjøper ingenting uten at hun har godkjent det. Selv da kan hun endre mening i ettertid.

Lille Gabriel på 4 år er bitte litt enklere, men bare litt.

Han er helt opphengt i hvilken design trusene hans har, samt fargen på sokkene sine. Det er veldig viktig at han får bruke akkurat den trusen han føler han er i humør til den aktuelle dagen. Gjør vi et feiltrinn der, så ender det med raserianfall de luxe.

Han bruker gjerne ulltøy under sine vanlige klær, men de skal ikke synes. Genserne må ha sterke farger og trykk med bilde av all verdens grusomme monstre, haier og dyr. Buksene må ikke være lyse i fargen, og han vil helst ha på shorts og joggesko selv i kuldegrader. Luer digger han heldigvis, og elsker sin lue med “grønt hår” som han fikk grint seg til på et loppemarked for et år tilbake. Jeg kokte den nesten i vaskemaskinen før bruk, og heldigvis datt ikke “håret” av.

Det er fint at barna har sine egne meninger, men det hadde vært mye enklere om jeg kunne videreført mammas tradisjon – hvertfall til ut barneskolen…

louise-300x113

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.