Er det greit å ønske seg penger til jul?

peng2

Jeg har nemlig hørt at ikke alle syns det er greit at folk ønsker seg penger. Det er visst lite personlig, og noen mener at det grenser til uhøflighet fordi det sier gavens verdi på en mer tydelig måte…

Det syns jeg er noe tull!

Det er vanskelig både å kjøpe og ønske seg gaver når man har nådd en viss alder. Jeg er redd for å ikke kjøpe noe som faller i smak, eller som ikke passer mottakeren. Ikke alle har hjerte til å bytte sine gaver  i frykt for at giveren skal bli lei seg. Jeg husker jeg fant en Jean Paul-genser innerst i Roberts klesskap da vi skulle flytte. Den hadde jeg gitt han den første julen vi var sammen, og den var altfor dyr i forhold til mitt studentbudsjett. I følge Robert var genseren for tjukk, men han ville ikke bytte den i tilfelle jeg ble lei meg. Det hadde selvfølgelig vært mye bedre om han byttet den i noe annet i stedet for å la den ligge.

Selv er jeg en kontrollfreak. Jeg hater å åpne gaver jeg ikke vet hva er. Jeg er nemlig overbevist om at det syns på ansiktet mitt dersom jeg ikke liker gaven. Da jeg var liten, åpnet jeg alle gavene mine i smug for å være forberedt. Pakkeåpning foran hele familien gir meg vondt i magen flere timer i forveien. Dessuten setter jeg pris på å samle pengegavene jeg får til jul, og heller kjøpe meg en større ting jeg ønsker meg.

peng1

Begge mine brødre ønsker seg penger til jul i år. Det syns jeg er supert 🙂 Da kan de selv kjøpe seg noe de liker, og jeg vet at gaven blir satt pris på. I dag kjøpte jeg to bokser til å ha pengene i hos bokhandleren. Jeg syns de ble kjempe søte! Penger kan være vanskelig å pakke inn, så jeg syns jeg fant en fin løsning der. Hvem har sagt det er kjedelig å gi penger når de kommer i fine innpakninger? Og vi har en avtalt fast sum vi gir evt. kjøper for, så det gjør ingenting om de vet eksakt hvor mye gaven er verdt.

De vet at jeg respekterer ønsket deres, så da kan jeg vise de frem til dere lesere…

louise-300x113

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.