Dublin del 2: Tips til hotell, restauranter og uteliv!

 

forside

Hvorfor Dublin?

Vi reiste til Dublin fordi vi har vært i byen før, og fordi vi liker stemningen og hva byen har å tilby sine turister. Innbyggerne er utrolig høflige og gjør alt de kan for at vi skal trives. De slår gjerne av en prat, og er veldig opptatt av at det var norske vikinger som regjerte byen på 1000-tallet. De forteller gjerne om sine egne turer til Norge og skryter av hvor fint det er der 😉 Man føler seg velkommen, og det setter vi nordmenn pris på når vi reiser til utlandet.

Jeg har alltid vært fascinert av Irland og Skottlands levesett og kultur. Irene er svært sosiale, og de tar gjerne middagen på den lokale puben med en Guiness til maten.

Robert er glad i øl og whiskey, mens jeg er glad i shopping og riverdance. Vi kan kombinere våre interesser på en utmerket måte i Dublin.

Dessuten er det billig å fly fra Rygge med Ryanair. Billig fly og hotell gir mere penger til shopping og opplevelser 🙂

clontarf

Hotell

Denne gangen bodde vi på et nydelig hotell ca 10 min kjøretur fra sentrum. Clontarf Castle er egentlig et gammelt slott, og selve atmosfæren er hentet fra middelalderen. Rustninger og vakre utskjæringer fra gammelt av er bevart og kombinert med en moderne finish. Utrolig koselig og maten er helt fantastisk. Dette hotellet er ganske dyrt, men med litt tålmodighet så kan man finne gode tilbud på nettet. Jeg har vel knapt besøkt et finere hotell i hele mitt liv!

Forrige gang vi besøkte Dublin så bodde vi på Blooms hotell i Temple bar-distriktet, midt i hjertet av sentrum! Dette er jo et veldig sentrumsnært hotell og passer for de som vil bo i nærheten av utesteder, restauranter og shopping på sørsiden av kanalen.

clontarf2

Mat & drikke

Jeg virkelig elsker pub-maten man får hos verdens koseligste pub ved navn O`Neill`s. Det er vel egentlig en kjede med puber i Irland, men den vi har besøkt flere ganger, ligger i parallellgaten til Grafton Street (samme gate som der Brown Thomas ligger, sør for kanalen). Den er alltid stappfull av folk hele tiden, og det er ikke uten grunn. Stemningen er avslappet og fin. Mange mennesker på samme sted lager en veldig høy bakgrunnsstøy for meg med ME, men vi fant et bord i en mindre seksjon. Jeg fikk forresten en barkrakk jeg kunne hvile beina på som dere ser på bildet. Hadde det som plommen i egget der jeg halvveis lå med beina høyt etter verdens beste måltid.

oneills

Vi besøkte også en veldig kjent restaurant som heter The Church. Her har de gjort en kirke om  til bar og restaurant. På galleriet finner man en gourmet restaurant som serverer nydelig mat og vin. Nede har de byttet ut benkeradene med en gigantisk bar med tilhørende bord. Utrolig mektig og flott, samtidig som det føles helt sprøtt å spise middag ved siden en et stort kirkeorgel!

Man må reservere bord tidlig hos The Church -gjerne flere dager i forveien. Denne restauranten ligger like ved kjøpesenteret Jervis på nordsiden av kanalen. Rett utenfor ligger en lang handlegaten med masse fine butikker som Zara, Pennys (Primark), Forever 21, River Island osv.

church

Uteliv

Dublin er jo kjent for Temple bar-distriktet sitt. Det er en egen sjarm å ha besøkt dette området preget av koselige barer med god stemning og livemusikk. Selv i alkoholpåvirket tilstand er irene høflige og imøtekommende. Det føltes trygt å gå i gatene på natterstid, og dersom noen skumpet borti deg ved et uhell – ba de høflig om unnskyldning.

uteliv

Nå besøkte vi kun en bar, The Temple Bar, og man kunne føle den gode stemningen fra sekundet man tråkket over dørterskelen. Hit vil jeg dra en gang i fremtiden når jeg er bedre av sykdommen. Forrige gang vi besøkte Dublin var ikke jeg syk, så da fikk vi med oss Riverdance-show, stand-up og livemusikk også.

Vi var også innom Jameson for at Robert skulle få smake litt Whiskey. Jeg kunne skrevet både om Jameson og Guiness, men jeg ønsker ikke reklamere eller ha bilder av alkoholholdige drikker på bloggen min.

Dublin er en herlig by, og jeg gleder meg til neste gang jeg kommer på besøk!

Tips til shopping kommer i egne innlegg her: Brown Thomas

Det var så godt å få noen andre impulser. Ingen stress eller mas – kun hygge. Skulle gjerne orket så mye mer, men jeg er fullastet med mentalt påfyll.

louise-300x113

Kommentarer

2 Comments:

  1. Mange gode tips! Anbefaler The Confession Box for god livemusikk!
    Dinstorbyferie recently posted…Her finner du varmen om vinterenMy Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.