DIY: Lag en plate til smykker, veskepynt eller øredobber selv.

2014-12-08 18.57.14

Jeg har spart på veskepynt fra designermerker i flere år. Jeg pleier å kjøpe de i utlandet når jeg er på ferie, og tar de med hjem som unike minner.  Noen har jeg fått i gave også. De dere ser på tavlen over er fra Mulberry, Louis Vuitton, Juicy Couture og Ladurèe, og de er kjøpt i Norge, USA, Spania, Skottland, Irland og England.

Jeg har lenge hatt lyst til å henge de opp til pynt på en tavle i gangen her hjemme. Etter å ha lett lenge og vel uten å finne en tavle som hadde rett størrelse og design, bestemte jeg meg for å lage en selv. 

Slike tavler kan man også henge smykker og øredobber på, og de gjør seg godt på veggen. De er også billige å lage selv. 

Her kommer et forslag til hvordan man enkelt lager en tavle selv:

Rammen kjøpte jeg for 50 kr på Ikea. De har mange ulike rammer i forskjellige størrelser til en billig penge. På Stoff&Stil kjøpte jeg stoff i ønsket farge til 23 kr. Dette var en patchwork bit, ferdig klippet. Jeg kjøpte også litt platevatt da jeg syns det er penere å ha litt fyll  under enn å sette stoffet rett på rammeglasset. Det er også enklere å sy på ringene når man har litt fyll i mellom. Jeg fikk en stor bit med vatt for 15 kr. Ringene hadde de i flere størrelser og typer. Jeg kjøpte vanlige små ringer i gullfarge til 19 kr. Totalt kom dette på rundt en 100-lapp.

Det første jeg gjorde var å legge et lag fyllvatt og stoff oppe på glasset. Deretter la jeg rammen over. Til slutt klippet jeg til rundt slik at det ble ca 5 cm med stoff rundt rammen. Jeg brettet så kantene pent og nestet noen sting i hvert hjørne for at stoffet skulle holde seg på plass.

Når man er ferdig med å sy, er det bare å sette på den svarte platen bak på rammen.

Det siste man gjør, er å sy på ringene der hvor man ønsker å ha dem.

Nå gjelder det bare å få Robert til å henge den opp. Siden rammen også har en pappfot bak kan den også stå på et bord. Jeg syns imidlertid at det blir finest om den får henge på veggen. Som dere ser, har jeg noen åpne plasser til nye anskaffelser i fremtiden. Får jeg flere enn to til, er det bare å lage enda en ramme 🙂

louise-300x113

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.