DIY: Bestemors Adventskalender

Her hjemme har alle sammen adventskalendere.

Barna har faktisk opptil flere hver. Det skyldes at både vi foreldre, bloggens samarbeidspartnere og besteforeldre på begge sider har lyst til å bidra. En av mine beste venninner har faktisk brodert kalendere til barna, og de er helt nydelige.

I dag vil jeg vise dere kalenderen fra min mor, barnas bestemor.

Hun har fire barnebarn og ett barn som alle får kalendere hvert år. Det blir ganske mange pakker. Hvert eneste år tidligere fikk jeg ørten tlf-samtaler om hvor ille det var å pakke inn 120 små gaver, og det forstår jeg jo godt. Derfor kom jeg med et forslag om å kjøpe skrapelodd. Barna har nemlig fått Flax-kalender av svigermor hvert år, og det slår skikkelig an. Mamma syns det var en super idé, og i fjor var det første året Bestemors Adventskalender bestod av 24 Griseflax.

Griseflax`n ble en suksess!

Barna skrapte med stor iver, og alle vant småbeløp på flere lodd. De ringte hverandre nesten hver dag for å høre om noen hadde vunnet. Til og med barnas onkel Emil, det eneste barnet av mamma som fortsatt får kalender da han er minstemann og fortsatt barnløs selv, var ivrig i skrapingen. Han håpet nok på større gevinst enn en 20-kroning, men moro var det.

I år har mamma lagt loddene på syltetøyglass og dekorert med klistremerker knyttet til barnas hobbyer. Det ligger også to kjærligheter oppi krukken.

Sanne sin krukke er dekorert med hunder.

Og Gabriel sin krukke er dekorert med fotball-effekter.

 

Jeg syns dette var en kjempe fin og koselig kalender å få. Håper denne ideen kan være til inspirasjon for dere lesere. Spesielt godt passer den til litt større barn som har blitt for store til kalendere som Lego, Playmo, Kinder osv.

Tusen takk, mamma/bestemor!

 

Kommentarer

2 Comments:

  1. Var veldig søt, og praktisk, jeg likte denne!!!!
    Avdelingholt/ Anja Holt recently posted…Weightless…. relaxed and totally calm!My Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.