Dette er nåla si det! (IKKE et innlegg for sarte sjeler)

Dette er en kanyle som skremmer selv en garvet sykepleier som meg selv.

Det har seg sånn at det samler seg opp en del væske i området rundt operasjonssåret mitt. Dette kalles serom, er helt ufarlig, og vil stabilisere seg etter hvert. De aller fleste som fjerner brystet og alle lymfeknutene i armhulen vil oppleve serom. Denne væsken må man ofte tappe noen ganger de første ukene etter operasjonen.

Jeg har tappet to ganger nå, og tro det eller ei -jeg kjenner ikke nåla!

Huden hvor de stikker nåla i er nemlig ganske nummen enda.

På fredag dro min gode venninne, Inger Helen, og jeg til Ullevål sykehus for å tappe for andre gang. Inger Helen fikk i oppdrag å ta noen bilder bare fordi vi syns den giga-kanylen er så kul. Jeg var hos spl. Nina som godt skjønte greia med å forevige seansen og hjalp villig til med å få gode bilder. Mulig denne fascinasjonen er ren sykepleier-greie, men jeg byr på meg sjøl og viser dere herligheten live:

Som sagt: Jeg kjente ingen verdens ting!

100 ml sårvæske ble tappet ut, og jeg må minst tappe to ganger til.

Håper ikke jeg har skremt livskiten ut av dere lesere nå, men jeg har lovet å ta dere med på brystkreft-reisen – hele reisen!

 

 

Kommentarer

4 Comments:

  1. Tøft av deg og dele, og ganske fascinerende greier i grunn! Bra du ikke kjenner nåla, og trygt å ha med seg noen. Du er tøff – stå på <3
    Monica BJ recently posted…Termindato!My Profile

  2. Å himmel og hav!
    Jeg vurderte et lite øyeblikk å ikke se på innlegget, fordi jeg svimer av omtrent jeg ser en akupunktur nål 🤭

    Du er supertøff Louise!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.