Det satt en jævel fast på magen hans….

rp_99731_Fl_ttpinsett_1.jpg

For et par dager skulle jeg tørke 4-åringens kropp etter endt dusjing på kvelden. Nederst på magen så jeg en rød prikk, og midt i prikken satt det en nymfe-jævel like hvit på kroppen som min sønns hud. Ja, jeg snakker selvfølgelig om en baby-flått!

For et par år siden gikk jeg til anskaffelse av en egen flått-pinsett, og jeg skrudde jævelen ut på et blunk med pinsetten. Heldigvis satt den kun fast med det ene beinet. Den har altså kommet seg under klærne på lillemann og boret seg fast. Nå er det heldigvis bare 2 % av flåtten som er sykdomsbærende, men jeg har sett pasienter med borreliose på sykehuset, og det unner jeg ingen. Sjansen for å bli smittet er større jo lenger flåtten sitter i huden, og den bør helst fjernes innen 24 timer. Spesielt nymfene skal man være obs på når det gjelder sykdom – de sies å bære smitte oftest.

Nå får vi følge med og kontakte lege dersom følgende symptomer oppstår:

– et rødt og ringformet utslett rundt bittstedet om en 2 ukers tid

– influensalignede symptomer med feber og hovne lymfekjertler

– generell sykdomsfølelse de nærmeste dagene

Husk å sjekk barn, dyr og deg selv for skaubjørner. Dette er ikke bjørner av den hyggelige sorten!

louise-300x113

Kommentarer

12 Comments:

 1. Uff, krysser fingrene for at han ikke har blitt smitta! Papp ble smitta for noen år siden, og tar fortsatt medisiner…

  • Forbaska drittdyr det greiene der altså. Skumle saker, selv om sjansen er liten for smitte. Men det skjer jo -slik som med faren din 🙁

 2. Uff, krysser fingrene for at han ikke har blitt smitta! Papp ble smitta for noen år siden, og tar fortsatt medisiner…

  • Forbaska drittdyr det greiene der altså. Skumle saker, selv om sjansen er liten for smitte. Men det skjer jo -slik som med faren din 🙁

 3. Huff.. Håper det går bra.. Sånt er skummelt altså..

  • Ja, og denne var knøttliten og hvit nesten. Bare hodet på den som var svart . De muterer vel da for å bli lik huden vår. Evolusjon my ass! Hadde ikke sugd blod heldigvis…

 4. Huff.. Håper det går bra.. Sånt er skummelt altså..

  • Ja, og denne var knøttliten og hvit nesten. Bare hodet på den som var svart . De muterer vel da for å bli lik huden vår. Evolusjon my ass! Hadde ikke sugd blod heldigvis…

 5. Æsj, dei er så ekle, godt du tok den tidleg! Eg hadde ein på puppen (av alle stader) då eg var gravid med ivar, vart heilt panisk få eg såg at det eg trudde var ein bloddråpe hadde bein og sprella

 6. Æsj, dei er så ekle, godt du tok den tidleg! Eg hadde ein på puppen (av alle stader) då eg var gravid med ivar, vart heilt panisk få eg såg at det eg trudde var ein bloddråpe hadde bein og sprella

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.