Denne jula skal jeg være stokk døv!

nedlasting

Denne uka har gått med til apparatet mitt rundt ME-sykdommen.

På tirsdag var jeg hos ME-spesialisten som kunne konstantere at det ikke akkurat har vært noen bedring siden sist. Han ba meg tenke på energiøkonomiseringen nok en gang. Men det er umulig å spare opp energi når du har to energisugere på 4 og 8 år. De tar alt jeg har, og jeg er nødt til å la barna komme først selv om det krever ekstremt mye av meg med den formen jeg er i nå.

På torsdag fikk jeg snakke med min nye saksbehandler i NAV. Dette er min 5. saksbehandler på 1 1/2 år. Utrolig hyggelig jente som gav meg motivasjon og oppmuntring. Jeg håper virkelig at de kan hjelpe meg med skole og jobb når jeg er frisk nok. Det er jo gulroten min her jeg ligger. Hun ba meg om å gi meg selv litt tålmodighet i denne prosessen jeg befinner meg i. Jeg har aldri blitt møtt med et eneste negativt ord hos NAV – heller det stikk motsatte. De er en viktig støtte for meg med tanke på fremtiden.

På fredag, møtte jeg en annen viktig støttespiller. Jeg er så heldig å få gå til verdens mest fantastiske audiopedagog. Hun har hjulpet meg med å bestille ørepropper med filter som skal avlaste meg for lydsensitiviteten min når jeg er sliten.

Hun tok en hørseltest på meg som viste at jeg hører godt på venstre øre, men at hørselen er litt nedsatt på høyre øre. Det skyldes mye arr i tromhinnen etter at den sprakk under en flyreise da jeg var 17 år.

Den viste seg også at jeg har en hørselskade på begge ørene. Noen av de små høre hårene som sitter ytterst  i ørets sneglehus er permanent skadet. Det er disse som oppfatter og bearbeider høyfrekvente lyder. Lydsensitivitet er veldig vanlig hos ME-pasieneter, og siden jeg i tillegg har denne skaden – blir jeg ekstra lydsensitiv for skarpe toner. De oppfattes raskt, knivskarpt og uten filter.  Det var faktisk ganske vondt da hun testet meg for de høyere tonene.

Nå venter jeg altså på disse supre øreproppene som skal fjerne bakgrunnsstøy og høye toner. Jeg gruer meg til juleselskapene fordi jeg alltid blir så sliten og dårlig av støyen.

I år har jeg bestemt meg for å være STOKK DØV fra klokka 12.00 og til jeg legger meg på kvelden – alle dager i jula!

louise-300x113

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.