Den ME-sykes støttefunksjoner i hverdagen

2016-02-25 14.59.17

Robert passer på at jeg spiser lunsj!

 Jeg er altså stort sett husbunden og sengeliggende pga min ME-sykdom, og jeg er avhengig av hjelp. Støttefunksjonene mine i hverdagen er uvurderlige, og denne uken har jeg benyttet alle de viktigste funksjonene på løpende bånd.

Jeg vil dele de med dere her:

NAV/KLP: Jeg må si at jeg er utrolig takknemlig for en god velferdsstat og for forsikringsordningene jeg hadde gjennom KLP på arbeidsplassen. Da jeg ble syk, ante jeg ikke hva jeg hadde krav på, eller hvordan dette ble regnet ut. Heldigvis hadde jeg opptjent fulle rettigheter, og dette sørger for at jeg ikke har økonomiske problemer som følge av å være arbeidsufør. I morgen skal jeg sende meldekortet mitt slik at stønaden er inne på konto innen mandag ettermiddag.

Hjelp til rengjøring: Vår trofaste rengjøringshjelp kommer hver 14. dag og vasker leiligheten, samt skifter på sengene våre. Jeg er så glad i den dama at dere aner ikke. Hun har sitt eget firma og flere av mine venner har engasjert henne nå. Veldig glad for at vi har økonomisk mulighet til å ha henne.

Praktisk hjelp: Denne uka kom mamma og far fra Fredrikstad for å henge opp fem bilder i stua. Jeg har sjelden ork til slike praktiske gjøremål.

Handling av matvarer: Matvarer har vi begynt å handle hos kolonial.no. Veldig deilig å kunne bestille hele ukeshandlingen fra sengekanten, for så å få det levert på døra. Ikke er det spesielt dyrt heller, og jeg angrer på at vi ikke har gjort det før.

Matlaging: Det hender at jeg lager middag, men som regel er det Robert som lager alle måltider her i huset. Det er jeg utrolig takknemlig for. Spesielt på morgenen er jeg fryktelig svimmel og kvalm. Da får jeg ofte mat servert på senga.

Bilen min: Jeg valgte å lease min bil for tre år for å få en oversikt over kostnadene. Tidligere har jeg hatt eldre biler som det stadig vekk røk ting på. Ved å kjøre bil sparer jeg mye energi, men allikevel blir den lite brukt. Tror jeg heller skal søke om TT-kort når den leveres inn neste år.

Barnevakt: Vi er kjempe heldig som har friske og vitale foreldre. Mine svigerforeldre stiller alltid opp som barnevakter når vi trenger det. Svigerfar bringer Gabriel til og fra barnehagen når Robert er på jobbreiser, svigermor svømmer med de hver uke og tar de gjerne med på kino, teater osv. Jeg vet at de bare er en tlf samtale unna om jeg trenger hjelp. Det er en stor trygghet.

Venner: Gode venner er gull, og mine venner er flinke til å ta kontakt og “lufte” meg på dager jeg orker det. De er dessuten kun noen tastetrykk unna for en messenger-prat. De passer også barna når jeg trenger det.

 

Tusen takk til alle som er med på tilretteleggingen av min/vår hverdag!

louise-300x113

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge