Den fineste og viktigste sløyfen er rosa!

rp_rosa-2-1024x7681.jpg
Oktober er en rosa måned!

Rosa Sløyfe-aksjonene er faktisk en internasjonal folkebevegelse hvor målet er:  “å vise solidaritet med brystkreftrammede, spre informasjon og øke kunnskapen om brystkreft samt å støtte brystkreftforskning.”

Det er Kreftforening og Brystkreftforeningen som står for aksjonen her i Norge. Nordmenn er jo kjent for å støtte slike aksjoner, og givergleden rundt denne aksjonen er alltid stor.

Brystkreft rammer veldig mange kvinner i alle aldre og samfunnslag – og de fleste av oss kjenner eller vet om noen som har eller har hatt brystkreft. Jeg har både en god venninne og flere tidligere kolleger som har kjempet sitt livs kamp. Noen har vunnet, noen kjemper fortsatt og noen tapte dessverre kampen.

Plutselig blir sykdommen veldig nær…

Mange millioner fra denne aksjonen går hvert år til forskning. Det føles flott å kunne bidra til at forskerne finner nye behandlingsmetoder til kvinner med brystkreft med hjelp fra Rosa Sløyfe-aksjonen. Ofte er jo legemiddelselskaper tunge aktører i finansieringen av forskningsprosjekter. De vil jo gjerne selge sine egne preparater. Jeg har en tanke om at midlene fra Kreftforeningen gir forskerne større frihet…

Kreftforeningen gir deg mulighet til å støtte aksjonen på ulike måter. Blant annet ved å kjøpe ulike Rosa Sløye-produkter HER.

Det er kjempe viktig for meg og resten av Hagefamilien å støtte Rosa Sløyfe-aksjonen, og vi har gjort dette på følgende måter:

Jeg skaffet meg en rosa sløyfe på profilbildet jeg har på facebook. Jeg betalte for dette via mobiltelefon, og støttet da Rosa Sløyfe-aksjonen med 50 kr.

*

Det neste vi som familie gjorde var å sende en gave til Sannes tidligere “barnehagetante”, Lindah. Hun er 33 år gammel og nylig rammet av brystkreft. Vi visste at hun ønsket seg Rosa Sløyfe-kortholderen, så vi satt sammen alle fire og bestilte gave til henne. Man kan nemlig velge å sende produkter som gave inne på nettbutikken. Da pakker de inn gaven, skriver det du ønsker at skal stå på kortet og sender det til den heldige mottakeren. Herlige Lindah ble veldig glad, og du kan lese innlegget om hva hun fikk HER.

*

Vi har også støttet Lindah sin egen innsamling til Brystkreftforeningen som man finner inne på Kreftforeningens sider. Jeg utfordret resten av familien, og de stilte opp med sine donasjoner. Lindah er ei tøff jente som både har gjennomgått operasjon, cellegiftkurer og er nå under strålebehandling på Radiumhospitalet. Dette har hun gjort mens hun både er småbarnsmor og studerer til å bli barnehagelærer. Slikt står det stor respekt av!

Vil du bli med på Lindahs innsamling og sende henne en hilsen, så kan du gjøre dette HER.

Ha en fina Rosa Sløyfe måned!

louise-300x113

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.