Dagene etter første kur med EC90…

På torsdag fikk jeg altså min første kur med høydose cellegift EC90 for min aggressive brystkreft.

Jeg syns det totalt sett har gått veldig fint. Jeg har vært lite kvalm og de eneste bivirkningene foreløpig har vært en veldig slapphet på dag nummer 4 og 5. I dag har jeg vært i dusjen og er fortsatt slapp, men ikke sånn som i går. Ellers er jeg tørr i munnen og hard i magen, men det overlever man.

Jeg har fortsatt hår på hodet, men det faller nok snart av. Gruer meg til det!

Dagen etter kom min kjære venninne og tidligere sykepleiekollega, Kristin, og satte Neulasta injeksjon på meg. Dette er et legemiddel som stimulerer benmargen til å danne hvite blodceller slik at immunforsvaret ikke skal bli så lavt. Vet dere hvor mye 1 slik sprøyte koster? 10 000 kr! Takk Gud for at jeg bor i Norge!

Jeg tar en dag av gangen, og prøver å holde angsten for at dette ikke skal ende bra på et noenlunde greit nivå.

Jeg har fortsatt vondt i svulsten og i den ene lymfen i armhulen, men håper at cellegiften tar disse aktive cellene som deler seg raskt og som kan komme på avveie.

I morgen håper jeg at det verste av slappheten er borte.

 

Kommentarer

17 Comments:

 1. Jeg tror vi skal være veldig glade for at vi bor her ja… Huff… Men godt å høre at du har det etter forholdene bra! *klem*
  Skogfrue recently posted…Er du en froskemaker?My Profile

 2. Du er så tøff, Louise 💙
  Og jeg tenker så masse på deg! Og håper du orker besøk en dag – jeg kommer!

  Prisen på en sprøyte er hel vill! Vi skal være SÅ takknemlige for at vi bor i Norge ja 🙌🏻
  Mange gode tanker og klemmer til deg!
  Linn/FruBevers Hverdag som daglig leder i fam. O.J. recently posted…Lykken er … et tonn med SNØ og en mann …My Profile

 3. Tenker så masse på deg ❤️
  Du er virkelig en jernkvinne.
  Stå på, dette klarer du 💪🏻
  Så tøft at du velger å dele reisen din med oss.
  Kommer til å følg med å heie på sidelinjen. Heia Louise!!!

  • Tusen takk, Cathrine! Jeg vil gjerne dele reisen fordi det kan være nytte for andre. For meg også faktisk 🙂 Trenger stor heiagjeng så takk for at du er med 🙂

 4. Tøffe sterke deg <3 Jeg håper formen kan holde seg slik – lite bivirkninger. Hår, hva er vel det? Det voksen ut igjen når du er ferdig. bli kvitt de fæle cellene, og bli frisk igjen. Jeg er her for deg <3

 5. Dette var trist å lese. Ønsker deg alt godt og at du kommer deg gjennom behandlingene uten alt for store plager❤

 6. Det finnes mange fordeler med å bo i Norge. Dette er helt klart en av dem. Vi heier på deg!

 7. WOW! Jeg tenker liksom. For en ny hverdag du har akkurat nå. Vi andre har fint lite å klage på altså!

  DItt nydelige hår vokser ut igjen heldigvis 🙂

  Synes du er tøff, og fint at du deler <3

  Tenker masse på deg!
  Linda C. Hagen recently posted…5 tips til mer humor i hverdagenMy Profile

  • Tusen takk, kjære Linda. Det kom brått på det der, men man må bare komme seg igjennom det og håpe at det holder. Å dele er viktig for det vil dessverre komme flere medsøstre etter meg som kan ha brukt for å lese et innlegg eller to.

 8. Hvor er du sej !
  Jeg kan godt forstå at du gruer over at tabe håret, men du er med sikkerhed, mindst lige så smuk uden 🙂 <3
  Og ja! Jeg tænker ofte over, at vi er meget heldige over at bo i Skandinavien ^_^"

  Simone
  Microcut.dk

 9. Jeg er også glad for at vi bor i Norge og jeg er takknemlig for at du får god oppfølging. Det er jeg faktisk super glad for. Jeg kan være heiagjeng, – og du må ta dagene som de kommer.
  Jeg hadde også gruet meg til å miste håret, men jeg gleder meg til det har kommet ut igjen, med en hel gjeng krøller. Til da, finn fine hodeplagg, – og send meg en melding om du vil ha en lue. Jeg strikker gjerne, men trenger å vite hvilken farge ol du ønsker. Klem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.