Chanel at 31 Rue Cambon in Paris!


chanelblogg10

Jeg innrømmer gjerne at turen til Chanel på 31 Rue Cambon var Paris-turens høydepunkt for meg. Bygget og butikken oser av luksus og historiene sitter i veggene. Coco Chanel sov på Ritz hotell et lite stykke unna, men leiligheten hadde hun i samme bygg som butikken. Leiligheten er der enda faktisk. Den er fullt innredet, men har fortsatt ikke soverom. Bygget er på fire etasjer totalt, og alle etasjene er i bruk. På toppen sitter Karl Lagerfeld sammen med sitt team og jobber med nytt design. Han tok over som sjefsdesigner hos Chanel i 1983, og nå er han 83 år gammel – still going strong!

chanelblogg5

Vi hadde en kjempe fin opplevelse i butikken. Det var ingen kø utenfor, og vi ble møtt av ei vertinne som hjalp oss i rett kø da vi kom innenfor døra. Heldigvis var det bare en før oss i køen på veskeavdelingen. Da det var vår tur, ble vi hentet av ei nydelig og serviceinnstilt dame. Det var ganske varmt den dagen, og vi fikk servering alle sammen.

chanelblogg6

Greit med litt underholdning for barna. Lurer på om Gabriel vet hvor mye den stolen han sitter på er verdt…? Sanne syns det var kjempe spennende å være der. Sesongens haute couture ble vist på store skjermer, og den satt hun og så på mens hun nippet til sin ferskpressede appelsinjuice. Jeg spurte henne om juicen smakte bra, og da svarte hun: “Den smaker som Chanel – ren luksus!”

Da jeg hadde bestemt meg for ønsket modell, ble vi vist inn på et kontor. Der gav jeg damen bak pulten passet og bankkortet mitt, og hun brukte litt tid på å fylle ut et skjema for momsrefusjon. Chanel fyller ut og registrerer alt ift til dette. Man får et skjema med en strekkode øverst som man scanner i en Pablo-automat like ved tollstasjonen på flyplassen. Automaten viser da et grønt “OK”- symbol, og momspengene er inne på konto før det har gått 14 dager (tok 8 dager hos meg). På arket står summen man får igjen i moms også, noe som tilsvarte 13 %. Man trenger ikke sende med original kvittering, noe som er et stort pluss. Pengene jeg fikk i retur hadde litt dårlig kurs, men jeg betalte ingen ekstra gebyr utover dette. (Dersom automaten viser rødt symbol istedet for grønt, må lappen stemples av tollen ved siden av automaten og sendes inn i konvolutten man får med sammen med arket. Men dette er sjeldent). I tillegg til alt dette med momsrefusjonen, tok damen på kontoret betaling for produktet. Mens vi satt på kontoret der, ble vesken pakket inn i den nydeligste forpakningen som finnes.

chanelblogg3

chanelblogg4

På vei ut av butikken tok min koselige ekspeditør bilde av oss i Coco Chanel sin trapp. Denne satt hun på og så sine modeller gå frem og tilbake med klærne hun hadde laget. Det er et kinesisk speil i spiraltrappen som gjorde at hun kunne sitte på det 5. trinnet ned fra sin leilighet i 3. etg og se modellene uten at de så henne.

chanelblogg9

På vei ut av butikken skulle Robert ta et bilde av meg med posen foran inngangen. Alle som har besøkt 31 Rue Cambon tar et slikt bilde 😉

Mens han står og skal knipse, kommer det en fet Rolls Royce kjørende foran meg….

chanelblogg1

…og inni sitter selveste Karl Lagerfeld!

På bildet ser dere meg, en sikkerhetsvakt og Karl i bilen. Han hoppet raskt inn en egen inngang der, så vi rakk ikke ta bilde av han. Jeg var nærmest lammet!

chanelblogg2

Se den bilen a!

chanelblogg7

Her prøver jeg ut den nye veska mi. Det er egentlig en wallet on chain, men den rommer det jeg trenger. Dette er altså en Chanel woc i caviar leather med gold hardware <3

Jeg valgte egentlig en annen modell, men byttet til den på bildet dagen etter fordi jeg ikke syns den første hadde så pen søm. Den første modellen var i geiteskinn, og det er vanskeligere å sy pent i denne type skinn enn i kalv. Det var ikke noe problem å bytte, og de ordnet også et nytt momsskjema da denne var litt dyrere enn den første jeg tok. For meg er det betryggende å vite at man får byttet og reklamert uten sure miner fra de i butikken. Sure var de i hvert fall ikke!

Det sies forresten at Coco Chanel valgte vaffelsøm på skinnet for å hedre stallguttene i stallen. De hadde ofte vaffelsøm på sine klær. Den burgunderrøde fargen på linningen innvendig i vesken ble valgt fordi den var lik fargen på uniformen hun hadde på barnehjemmet hun bodde på da hun var liten. Og den lille ytterlommen på vesken designet hun for å kunne gjemme sine kjærlighetsbrev i. Herlig dame!

Jeg er utrolig fornøyd med kjøpet mitt, og jeg er glad jeg brukte et halvår på å spare penger og forventninger til denne opplevelsen 🙂

Dessuten fikk jeg se 83 år gamle og meget spreke Karl Lagerfeld to meter foran meg 🙂

louise-300x113

Kommentarer

5 Comments:

  1. Så utrolig flotte bilder du har tatt, vesken var nydelig! Og det har det jammen i meg blitt her inne også! Klem
    Avdelingholt/ Anja Holt recently posted…#4 VaffellunchMy Profile

  2. Dere har opplevd Paris med stor P.Så flott ?synes også det var stilig med sort-h itt bilder opptatt det rosa på bloggens design. Flott og gratulerer med fin forandring

  3. Åhhå.. Kjenner jeg er bare bittelittegranne sjalu.. hehe..
    Nusie recently posted…Bitene faller på plass!My Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.