Cellegiftbytte – bare 10 kurer igjen.

Nå var det absolutt på tide med en update her på bloggen.

Jeg har vært ganske dårlig med luftveisinfeksjoner etter 3 av 4 EC90-kurer.

Jeg har derfor ikke orket å oppdatere her så mye, men nå er jeg over på en annen type cellegift, Taxol, som er litt mildere i formen. Jeg skal ha 12 av disse før det er planlagt operasjon. Hver mandag fremover er det kur, og hver 3.uke er det legetime hos onkolog i tillegg. Jeg skal snart på ny MR for å se hvor mye svulstvev det er igjen. Det vil si at det begynner å nærme seg avgjørelse om hvor mange lymfeknuter som skal fjernes, samt om jeg må fjerne hele brystet eller om de kan gjøre brystbevarende. Jeg har fortsatt en forstørret lymfeknute i armhulen, så jeg er ganske sikker på at alle lymfeknutene fra svulsten og opp i armhulen skal fjernes. Den var 2 cm da den ble funnet, men nå har den krympet til 5 mm. Den kjennes fortsatt da, og jeg liker ikke det. Jeg har en lymfeknute til som det var/er kreft i, og den ligger rett ved svulsten. Det kan være flere også som har kreftceller i seg, men det vet man ikke før de plukkes ut og analyseres. Satser på at cellegiften har drept det meste i disse lymfeknutene.

Hovedsvulsten er nesten borte, men en liten lesjon/dattersvulst/satellitt et stykke bortenfor hovedsvulsten kan stikke kjepper i hjulene for en brystbevarende operasjon. Legene er litt usikker på hva den lesjonen er, så det ser de nærmere på ved neste MR. Den var kun 6 mm, så det var ikke store greiene. Håper den fortsatt er der for da er det mest sannsynlig en godartet tilstand man kan ta prøve av. Er den borte, så var det kreft som cellegiften har spist opp. Da kan det fortsatt være kreftceller igjen man ikke ser og en brystbevarende operasjon ikke å anbefale.

Ellers er jeg i mye bedre form. Det nyter jeg til de grader. Jeg har vært hjemme i Fredrikstad på besøk, og jeg har møtt venninner på kafe. Det er de vanlig dager man lengter etter når man er syk over så lang tid.

Jeg har forresten vannvittig fine venninner som gjerne tar lunsjen med meg på Radiumhospitalet.

I går møtte jeg ei dame jeg aldri har møtt før i virkeligheten, og hun hadde med noe til meg fra en fantastisk gjeng.

Mer om det i morgen…

 

Kommentarer

8 Comments:

 1. Du ser altså så bra ut, Louise, og jeg er stolt av å være med i #teamlouise
  Lappeteppet/ Anja recently posted…Jeg har ikke “Stolen” men et helt skap…My Profile

 2. Jeg signerer Anja!
  Jeg er STOLT over å ha deg som venninne og vi heier på deg!! !

  #teamLouise 💙
  Linn / frubevers hverdag som daglig leder i familien O.J.t recently posted…Hvordan få tiden til å gå? #mensviventerpåfødsel nr 5My Profile

 3. Tøffe tak for deg dette her. Håper cellegiften tar knekken på småsvulstene sånn at du slipper å fjerne hele brystet.

  Selv om jeg ikke kjenner deg, har jeg tenkt mye på deg og lurt på hvordan det går.
  Ønsker deg lykke til videre og krysser fingrene for at det går din vei framover ❤

 4. Du er tøff, heier på deg 😀
  Monica BJ recently posted…Matchende til mor og datter!My Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.