Brystkreft – hva nå?

Den 12. desember 2017 oppdaget jeg en kul på siden av brystet.

Den var hard, øm og bevegelig. Cyste, tenkte jeg.

To dager senere var jeg hos fastlegen som undersøkte meg nøye og mente også dette var en cyste. Min fastlege er av den grundige og fantastiske sorten. Hun henviste meg til Brystdiagnostiske senter på OUS – for sikkerhets skyld.

Allerede da inngikk jeg i Pakkeforløpet for brystkreft.

Jeg fikk time der 1 uke senere til mammografi og ultralyd. Mammografi indikerte cyste, men ultralyden viste noe ganske annet. Jeg så med en gang på ansiktsuttrykket til legen at dette ikke var bra. Hun tok en celleprøve av en skygge ved siden av svulsten som viste seg å være en lymfe. I tillegg tok jeg to grovnåls-biopsier av selve svulsten. Med meg hjem fikk jeg et kort med telefonnummer til Pakkeforløps-koordinator. Hun tok kontakt med meg tidlig og ringte også med resultatene 5 dager senere.

Koordinator booket alle timer på løpende bånd. Det er nemlig en del forundersøkelser som må gjøres for å kartlegge hvor utbredt kreften er. Jeg var på MR, CT av hele kroppen og Skjelettscintigrafi for å utelukke spredning til andre organer enn selve bryst og lokale lymfer.

Jeg var også hos en overlege på Ullevål for å vurdere om jeg skulle være med i studie, men jeg ble ansett som for syk til det grunnet ME`n min.

Nå er status at jeg har en svulst som er svakt østrogenpositiv og som vokser raskt (90%). Jeg har også to forstørrede lymfer. En like ved svulsten og en i armhulen. Jeg har dermed en lokalavansert brystkreft, men jeg kan bli frisk!

I går fikk jeg min første EC90 cellegift, og det gikk veldig fint. Jeg er slapp, men ikke kvalm. Håret går om 1-2 uker, men jeg var og skaffet meg både parykk og hodeplagg i går.

Jeg har vært ufattelig redd, men nå som jeg er til behandling føler jeg meg mye tryggere.

Svulsten er ca 6 cm og må derfor krympes med cellegift før operasjon.

Løpet nå er 4 stk EC90-kurer, 12 stk Taxol-kurer, operasjon og 15 stk strålebehandlinger. Etter det blir det antihormontabletter i 10 år.

Langt forløp, men dette tar alle de flotte menneskene på Radiumhospitalet hånd om.

Jeg tenker å blogge om dette, så dere er hjertelig velkommen til å følge meg.

Det blir selvfølgelig mye annet enn kreft på bloggen også, men jeg vil allikevel oppfordre dere jenter til å sjekke brystene deres jevnlig. Ikke vent med å gå til legen om dere finner en kul! 9 av 10 slike kuler er ufarlige, men det er kjipt å være den ene og har gått for lenge med det. Også kuler som er ømme og vonde må sjekkes.

 

 

 

Kommentarer

15 Comments:

 1. Hei. Jeg har fulgt bloggen din lenge, men pleier ikke å kommentere. Idag er tiden inne for jeg må si: lykke til og god bedring!

 2. Sterke, gode Luise! JEg er her og heier på deg! dette klarer du <3
  Monica BJ recently posted…Hipp hipp hurra!My Profile

 3. Du er sterk, dette klarer du!!! Heier på deg Louise <3 Mange gode og varme tanker <3 <3
  Alexandra Flaa recently posted…Jeg har flyttet bloggen!My Profile

 4. Sender en klem og varme tanker. Jeg tenker at det er jo positivt at den er lokal (uten at jeg vet særlig mye om sånt), for da kan den sikkert fjernes. Lykke til!

 5. Årh Louise, det er jeg virkelig ked af at høre! Godt du holder hovedet højt til trods. Rigtig, rigtig god bedring! Jeg sender dig varme tanker!

  Simone
  Microcut. Dk

 6. sjekker hver måned på første mensdag. må ha en knagg å henge på.

  lykke, lykke til!
  Lappeteppet/ Anja recently posted…Kjøkkenskuffen – i dag skal du til pers!My Profile

 7. Hei Louise

  Jeg fikk konstatert brystkreft i mars 2017. Hadde også EC90-kurer, jeg ble veldig dårlig og er glad den tiden er tilbakelagt.
  Masse lykke til i tiden fremover Louise 🙂

  • Så leit at du ble så dårlig, Tove! Jeg syns de to første kurene har gått veldig greit. Slapp som bare det, men det er kun slapphet og håravfall jeg har som bivirkninger. Helt overlevbart egentlig. Kur nr 3 om noen dager og da er jeg over halvveis i de verste kurene. Håper det går fint med deg nå 1 år etter.

 8. Ønsker deg lykke til
  Og heier på deg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.