Bruse klar for nye eventyr….


2016-06-07 08.56.03

Gabriel hadde sitt første møte med Østensjø skole på tirsdag.

Vi var invitert på førskoledag, og det var selvfølgelig spennende for en liten mann på 5 år. Han gleder seg riktignok til skolestart, men det blir en helt annerledes hverdag. Han må kunne kle seg skikkelig (inkl votter og lue på vinteren!), han må kunne finne frem i ulike bygg på egenhånd, han må få med seg beskjeder og lekser, han må kunne konsentrere seg over tid – og han må bli kjent med mange nye barn og voksne.

Har dere tenkt på hvor tøft det egentlig er for en liten skrott?

Plutselig er ingenting trygt og godt lenger. Man er på et nytt sted man ikke kjenner og vet at den gamle tryggheten fra barnehagen nå er forbi. Vennene er borte, de voksne er borte og rutinene er annerledes. Ikke rart han grep hånden min og knuget den hardt, da han gikk inn i skolegården.

På bildet over står han øverst i skolegården og speider etter det eneste trygge han vet om akkurat nå; ei lyshåret jente ved navn Sanne.

Det å ha søsteren sin på samme skole har vært veldig viktig for han å vite. Det er henne han skal ta følge med på bussen til skolen, og det er henne han vil spørre etter om han slår seg. Trygghet for mamma og pappa også det.

2016-06-09 17.24.32

//Mats og Gabriel = kompiser! Bildet er publisert med foresattes samtykke//

I går var det sommeravslutning i barnehagen. Gabriel og resten av førskoleklubben hadde sin berømte roseseremoni, og det var jo stas!

Gabriel skulle spille den store bukken i “Bukkene Bruse”, men det gikk ikke. Han ble nemlig slått med en kjepp like før underholdningen startet, og da var gråte-standarden satt. Det ble hverken sang eller Bruse på karen. Heldigvis hadde tårene tørket til roseseremonien, og han fikk en fin avslutning. Jeg digger bildet over her av Gabriel og kompisen Mats. Gabriel kjenner ingen som skal starte på samme skole som han, og for Gabriel selv er det utenkelig at han ikke skal leke med sine barnehagevenner videre. Derfor er det fint at vi mødrene kjenner hverandre og kan arrangere en playdate 🙂

Nå er det 6 dager igjen i barnehagen før det blir sommerferie. Alvoret tar vi til høsten…

louise-300x113

Kommentarer

3 Comments:

  1. Veldig fint bilde av Mats og Gabriel. Utrolig hvor store de nå har blitt. En spennende og skummel tid har nå begynt for Gabriel. Men det har han jo også vært med på før. Den gang da han startet i bhg. Jeg ønsker han og alle de forskolebarna lykke til videre!

    • De gutta der er klare for skolestart altså. Stikker av på tur og sloss med nevene, he he he. Men det blir nok skummelt å plutselig være minst!

  2. Det er kjempespennende å ha barn som skal over på skolen. Heldigvis har han storesøster der. det er nok veldig trygt. Her skal vi jo flytte nå, så mellomstor begynner på en helt annen skole enn den vi først hadde trodd han skulle begynne på. heldigvis, så skal også størstesnupp begynne der, og ei annan jente fra barnehagen hans sokner heldigvis til samme skolen. Men, alt dette skjer ikke før om ett år da.. For han har ett helt år igjen i barnehagen, før også han skal få permen sin med seg hjem.
    Nusie recently posted…14 dager til overtakelseMy Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.