Appen alle burde ha!

rp_mindfulness.png

“Mindfulness er bevisst tilstedeværelse, i øyeblikket , uten å dømme”

– Jon Kabat-Zinn

Mindfulness handler egentlig om å være til stede akkurat her, akkurat nå. Vi har en tendens til tenke og gruble mye. Ofte løper tankene til ting som har skjedd i fortiden eller hva som kan skje i fremtiden. Jeg har alltid bekymret meg mye for fremtiden. I hodet mitt har det vært fullt av “hvis om atte, dersom atte”-tanker.

Jeg tenkte konsekvenser foran enhver handling. Dette ble en kilde til mye stressrelatert bekymring, og jeg glemte å være bevisst på hva jeg drev med i øyeblikket. Dette tankesettet endret jeg etter et kurs i mindfulness. Når jeg nå får en klem av Gabriel, så kjenner jeg etter hvor god den klemmen faktisk er. Jeg blir bevisst på den myke huden og den gode lukten hans. Før tenkte jeg forbi disse små “perlene” og planla hvordan jeg skulle få unna vasken raskest mulig, eller om jeg skulle sette på en vaskemaskin før jeg ryddet av middagsbordet.

Forskning viser at mindfulness virker forebyggende mot stress, depresjon, angst og den bedrer søvnkvaliteten. Den fører til økt konsentrasjon, indre ro og velvære. Minfulness blir mere og mere brukt innenfor næringslivet av coachere som vil redusere stressnivået til alt i fra toppledere til folk “på gulvet”.

I dag fikk jeg et tips fra min audiograf at det var kommet en glimrende app som man kan laste ned for bare 14 kr. Den heter altså mindfulness, og ikonet ser ut som bildet over her.

For en genial sak!

Appen er på norsk og den har en fin meny linje hvor man kan lese om mindfulness og få råd til mindfulnesstrening. Dette finner man under “mer”. Trykker man på ikonet av mannen i lotusstilling, kan man velge ulike guidede meditasjoner. Jeg liker best de veiledede meditasjonene. Under disse kan man velge ulike typer avspenningsøvelser/meditasjon ut i fra den tiden du har til rådighet. Sitter du på bussen f.eks, kan du velge den som kun tar 3 min eller 5 min. Lukk øynene og gjør det stemmen forteller deg 🙂 Kroppsskanning på 15 min er en ypperlig avspenningsøvelse på kvelden. Da kan man legge seg godt tilrette i senga om lytte til stemmens behagelige budskap.

Appen har faktisk en påminnelses-knapp på menylinjen som man kan bruke om man trenger å få en rutine på dette.

Dette er en enkel og svært populær app som garantert senker stressnivået ditt nå i julestria 🙂

Namaste!

louise-300x113

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.