Antisuper: “Du skal dø – svi av kruttet mens du kan!”

//Reklame//

2016-05-05 13.01.59-1

Like før pinse mottok jeg en utrolig hyggelig overraskelse i posten fra Flux Forlag. Sammen med en håndskrevet hilsen, lå det to inspirerende bøker. Jeg elsker å lese, og jeg bruker det også som en trening ift min ME. Den ene boken grep jeg umiddelbart fatt i. Lite visste jeg at den skulle bety så mye for meg personlig…

At det skulle bli min egen lille selvhjelpsbok

“Antisuper” er skrevet av Kristine Storli Henningsen. Hun er journalist, forfatter, blogger og gestaltterapeut. Hun er nok aller mest kjent som damen bak bloggen antisupermamma.no, og har flere tusen følgere gjennom den. Kristine er nemlig damen som tør å si høyt det mange andre tenker. Vår verden er preget av normer og forventninger til oss selv – og til andre. Noen ganger slår disse forventningene sprekker, eller de samsvarer ikke med det vi selv ser for oss i utgangspunktet. Kristine har slått hull på mange slike forventningsbobler gjennom sin blogg. Hun tør å være seg selv med sine egne tanker og meninger, og jeg tror hun har åpnet den samme døren for mange av sine lesere.

Grunntanken i boken handler om å leve best mulig ut i fra de forutsetninger vi har i livet. Man skal ture å gå utenfor sin komfort sone, men kun fordi man vil det selv og ikke fordi andre mener vi “bør”, “må” eller “skal” det. Hun serverer oss lesere mange personlige erfaringer fra sitt eget liv blandet med gestaltterapiens grunntanker om bevisstgjørelse av menneskets følelser, reaksjoner og handlinger. Våre følelser, tidligere erfaringer og tanker påvirker nemlig våre handlinger i stor grad. Kristines skrivemåte er morsom og underholdende. Hun byr på seg selv, og nettopp derfor blir boken så spennende å lese.

“Ubehag er ikke feil. Det er en veiviser. En naturlig følelse. Livet er ubehagelig til tider. Det gir også en mulighet for læring og utvikling. Utviklingen skjer når du klarer å akseptere det som er. Det er livets logiske og uforklarlige magi.” Kristine Storli Henningsen

Da jeg startet å lese boken, laget jeg notater og satte inn post-it lapper på steder hvor jeg følte teksten traff meg og min situasjon veldig. Jeg lever jo et liv fullt av begrensninger med min sykdom. Det skal noe til å takle en slik situasjon, men det er opp til meg selv å takle den på en hensiktsmessig måte. Da jeg var halvveis i boken, var den så full av notater og post-it lapper at jeg bestemte meg for å bare lese og la det bli lagret i hjernen i stedet. Hele boken, og ikke kun noen sider, ble viktig for meg.

Jeg har slitt mye med temaene som blir tatt opp i boken. Hvordan er jeg som person nå? Hva tenker andre om meg? Hvordan kan jeg leve best mulig ut i fra de forutsetningene jeg har? Hvordan skal jeg klare å akseptere situasjonen min slik den er nå?

Jeg skal ikke avsløre for mye av det som står i boken. Jeg ønsker heller at dere skal lese den selv og gjøre deres egne erfaringer rundt det Kristine skriver.

Jeg vet i hvert fall at denne boken skal leses flere ganger. Jeg vil ta med meg hennes 24 leveregler og gjøre de om til mine egne.

Dette er en av de beste bøkene jeg noen gang har lest, og jeg er takknemlig for at det finnes forfattere og mennesker som Kristine. Så til henne vil jeg si:

Tusen takk for alt du har lært meg gjennom dine 167 sider i “Antisuper”. Kos deg i Panama!

louise-300x113

3 Comments:

  1. Pingback: Antisuper: «Du skal dø – svi av kruttet mens du kan!» – Louises lille verden |

  2. Denne boka er så flott, jeg lurer på hvor mange ganger jeg kommer til å lese den? Nå skal den sendes til Tromsø!
    Avdelingholt/ Anja Holt recently posted…Heisann, bøtteknott!My Profile

    • Enig! Jeg er lest mye litteratur som omhandler liknende temaer, men ingen så bra som denne faktisk. Hun er så personlig, men på en balansert måte. Det gjør det til spennende lesing samtidig som man lærer mye. Knallbok!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge