Alenemoren som gruet seg til jul…

//Reklame//

images

For et par dager siden ble jeg tipset om at finn.no hadde laget en ny kategori kalt “Julegaveønsker”. Bakgrunnen for denne kategorien, er at de hvert eneste år ser annonser fra mennesker som ber om hjelp. I denne kategorien kan man legge ut eller finne gaver til en billig penge, og det er også noen som ønsker hjelp av snille sjeler for å få endene til å møtes på andre måter.

Det er ingen hemmelighet at julen er en stor utgiftspost. Man skal ha klær, gaver, mat, julepynt og annet som hører julen til. I hvert fall er det sånn for de fleste av oss. En høytid som dette hvor fokuset er lagt på hygge og samhold, vil forsterke tomheten til de som ikke har familie å dele julen med, eller som ikke har midler nok til alt det ekstra som forventes.

Under “Julegaveønsker” fant jeg en annonse som traff meg rett i hjertet…

Annonsen var laget av ei ydmyk og sårbar alenemor med to barn her i Oslo. Hun ba ikke om så mye, men fortalte hvordan hun følte det nå før jul. Hun jobber og har til mat og bolig, men det er ikke så mye igjen etter det. Barna ønsket så gjerne pynte seg til jul – noe de ikke har hatt mulighet til de tre siste årene. I tillegg har de bursdag nå tett opp til jul. Denne annonsen var så ekte og så rørende. Så utrolig tøft å gjøre seg så sårbar! Den inneholdt heller ikke spesifikke ønsker om store ting. Tankene mine gikk tilbake til min mammas tilværelse etter skilsmissen. Hun hadde penger til det mest nødvendigste, men hun spiste faktisk brød til middag den uka hun ikke hadde brødrene mine. Det var akkurat så det gikk rundt.

Dette er en situasjon mange befinner seg i, og som alle kan komme opp i en gang i livet. På brøkdelen av et sekund kan man bli arbeidsufør, miste jobben eller oppleve et samlivsbrudd. Hvordan hadde det for eksempel gått om jeg ble syk da jeg var alene og uten forsikringer? Eller hvis Robert skulle finne på å gå fra meg?

Jeg bestemte meg for å sette fokus på dette, og tok kontakt med både alenemoren og to av mine samarbeidspartnere, KappAhl og NIVEA. Det er viktig for meg å kunne bruke bloggen og de kontaktene jeg har til å gjøre positive ting for andre. Alenemoren delte mere av sin historie, og jeg gråt. Ting jeg tar for gitt her i livet, er unntakstilstand for henne.

Kjære alenemor!

Så ekte, så sårbar, så ærlig, så tøff. Det er hva jeg tenker om deg som satt inn denne annonsen. Du har tatt valg som gagner dine barn, og du har fokus på dem hele tiden. Jeg er takknemlig for at du fikk meg til å se mitt eget liv i et annet perspektiv… Takk for at du ydmykt tok sjansen. Takk for at du delte din historie, og tusen takk for at du viser så mye glede over så lite. 

Bloggen min vil, i samarbeid med KappAhl, gi dere nye juleklær for 2000 kr. I tillegg tror jeg det vil vanke noen gode produkter til deg fra NIVEA.

Jeg ønsker deg og barna dine en riktig god jul!

Et par av mine venninner vil også hjelpe til med fine gaver og litt penger til julekos. Jeg har fått så mange fine meldinger av denne herlige mammaen som er veldig glad, og som ikke gruer seg til jul lenger.

Med dette vil jeg oppfordre dere lesere og mine blogg-kollegaer til å gjøre det samme. Ta en titt under “Julegaveønsker” på finn.no, plukk ut en annonse og vis litt nestekjærlighet!

Og til dere som gruer dere til jul grunnet økonomiske årsaker: Legg ut en annonse!

louise-300x113

Kommentarer

4 Comments:

 1. Kjempetøft av henne og legge ut en annonse, og kjempefint at hun fikk hjelp. Men det er ikke bare for alle å legge ut denne annonsen, det koster utrolig mye av en psykisk, og det er kanskje ikke alle som klarer den biten. Selv gruer jeg meg også til jul i år. Jeg vet enda ikke om jeg har penger, og har jeg ikke det, får rett og slett ikke barna mine julegave fra meg i år.
  Nå er jeg heldig å ha familie rundt meg, så ungene får en fin julaften likevel de, vi får både god mat, og ungene får gaver av mange andre. Men det stikker dypt i mammahjertet å kanskje ikke kunne gi barna sine julegaver. Og nei, jeg klarer faktisk ikke å sette inn en annonse, for jeg vet det er så mange som har det mye værre enn oss, og som sikkert trenger det enda mer, så får vi bare leve i håpet om at vi faktisk får penger før jul, og at vi slipper å gå på minussiden nok en måned.
  Mari-Anne recently posted…Every day I’m fighting myself……My Profile

  • Dette er vondt å høre, Mari-Anne!
   Det er nettopp det jeg syns var så bra – hun turte å be om hjelp! Hun har heller ingen familie å støtte seg til. Jeg syns du skal legge ut en annonse for jeg tror du vil få en positiv opplevelse. Det er mange som har det tøft – og det har du også!

 2. Så utrolig flott, Louise. Send gjerne pm med litt detaljer – jeg bidrar gjerne. Så det feks sto noe om Lego etc?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.