Ærlighet varer lengst….

Dagens innlegg handler om Sannes fine opplevelse og gode gjerning. En søt historie som er verdt å dele!

Forrige uke fant Sanne et nydelig gullsmykke liggende ute ved sklia på skolen. Hun tok det med hjem og viste det til meg. Gullsmykket var ganske stort, nydelig laget, og med et arabisk tegn gravert i midten. Vi snakket om hvor lei seg barnet som hadde mistet dette måtte være, og at vi måtte prøve å finne eieren.

Dagen etter ringte jeg skolens administrasjon. Kontordamen der hadde ikke fått inn noen meldinger om et savnet smykke, og hun sa hun hadde flere smykker liggende som ingen hadde gjort krav på i tidens løp. Hun tvilte på at det var noe hun kunne gjøre. Jeg fortalte henne så at eieren skulle spores opp samme hva, og at hun fikk legge ut en notis på lærernes Fronter-side internt.

Sanne tok med smykket og leverte det til læreren sin.

I går ble Sanne hentet ut av undervisningen og fulgt til et rom sammen med Aktivitetskolelederen. Da hun kom inn, stod det ei veldig glad jente der med smykket sitt rundt halsen. De fikk klemme hverandre og prate om hvor fint det var at Sanne hadde funnet det. Jenta gikk i førsteklasse, og hadde vært veldig lei seg. Sanne gikk tilbake til klassen sin med 2 “brakort” (kort de får når de gjør noe bra, som igjen leder til belønning for klassen), glad og fornøyd over å ha gledet jenta.

I dag kom Sanne hjem med en gave som jenta, Honya, hadde gitt henne. Sanne var så stolt over det fine kortet og gaven hun hadde fått i “finnerlønn” :

2014-06-03 16.41.10

 

Kortet smeltet mitt hjerte totalt! Sanne ba meg skrive dette innlegget for å vise at det er viktig å være ærlig her i livet. Da får man både gave, smil og klem tilbake.

Takk til Sannes skole og til Honyas mor for den fine historien dette ble  🙂

louise-300x113

 

 

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.