Mutter`n + Skappel = Kos!

skappel

 

Jeg er like dårlig til å strikke som jeg er til å lage mat. Det vil si ganske så elendig. Heldigvis så har jeg en mor som klarer den biffen utmerket!

Jeg fikk truet henne til å strikke en genser til meg i fjor vår. Hun klarte nemlig ikke å si nei til en syk datter med et ødelagt temperaturregulerings-system i kroppen. Jeg dro altså ME-kortet for å få viljen min! Dette kortet drar jeg svært sjeldent, men her var det nødvendig. Det ble både banneord og senebetennelse underveis, men den ble ferdig til slutt. Vi gjorde litt om på den opprinnelige oppskriften for å få den litt mindre. Jeg vil dele denne oppskriften med dere, da denne genseren er det plagget jeg bruker mest.

 

Skappel genseren!

Pinne: 5.5 til 7.0. Ta det du har. Ha en ekstra “hvilepinne” tilgjengelig.

Garn: Drops tynn alpakka uni colour. Farge nr 302, camel. 7 nøster.

Drops Vivaldi uni colour. Farge nr 13, beige. 6 nøster.

Bakstykke

Legg opp 68 masker på pinnen. Strikk først 4 cm vrangbord (ribb = 2 rette + 2 vrange). Deretter rett frem og tilbake “rillestrikk” til ønsket lengde. Her må man måle på sin egen kropp fra nakke og ned til under rompa. Bakstykke skal være litt lenger enn forstykke. Splitten lages når den monteres sammen.

Forstykke

Lages som bakstykke, men når arbeidet måler 7 cm fra ønsket lengde, fell 14 masker på midten. Fortsett å strikke frem og tilbake på en av sidene mens du feller en maske nær halsen hver runde i totalt 4 runder. Da skal det være 23 masker på pinnen på den ene siden av halsen. (De andre maskene på motsatt side må settes av på en “hvilepinne” i mellomtiden). Strikk til ønsket lengde (ca 7 cm), og fell av. Gjenta på den andre siden av halsen.

Erme

Legg opp 36 masker på pinnen. Start med å strikke 4 cm vrangbord (ribb). Strikk deretter frem og tilbake i rillestrikk til du teller 15 riller. Legg ut en maske på hver side. Det peneste er om du legger inn masken innenfor 2. maske på pinnen. Strikk 4 riller, gjenta til du har 52 masker på pinnen. Strikk til ønsket ermelengde. Fell av.

Sy sammen delene, og vips så har du ny genser!

Da Sanne så min genser, ble hun svært misunnelig. Faktisk så misunnelig at hun samlet sammen ull fra en av alpakkaene i Dyreparken i Kristiansand da vi var der. Alpakkaen hadde gnidd ryggen sin inntil gjerdet, og lagt igjen noen ulldotter. Disse samlet hun sammen, puttet i en konvolutt og sendte i posten til bestemoren sin. Med disse ulldottene, hadde hun lagt en lapp som bestemoren ikke kunne motstå. Resultatet ser dere her:

skappel 2

Genseren anbefaler vi varmt! Den kan strikkes med flere typer garn og i mange ulike farger. Min er kamelfarget, mens Sanne sin er i lavendel. Mamma sydde på knapper som pynt, noe som gjør seg godt. Den siger litt, så stor i størrelsen blir den uansett. Jeg bruker min både på sommeren og vinteren. Genseren er dagens hverdagsglede for meg!

louise-300x113

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.