4-åringen fikk eget nettbrett til bursdagen sin…

rp_2014-08-24-14.17.12-768x10241.jpg

Diskusjonen om barn og nettbrett/tv-titting tror jeg er et udødelig tema. Nå går diskusjonen igjen på Familieprat.no, og jeg vil gjerne si hva jeg mener om saken siden jeg akkurat gav min 4-åring et nettbrett i bursdagsgave.

Gabriel går i barnehagen hver eneste dag. Der leker han med en haug andre barn, deltar på barnehagens pedagogiske opplegg, samt flyr ute og leker i all slags vær. Etter å ha vært i barnehagen i maaaaange timer, kommer han sliten hjem. Han har da behov for å være litt for seg selv i rolige omgivelser. Han har kun 2 timer i våken tilstand hjemme etter barnehagen før han skal legge seg. I løpet av den tiden skal han også spise og dusje. Da mener jeg at det er helt greit at han bruker en time foran nettbrettet eller tv. Barn trenger også avveksling slik som vi voksne gjør. På nettbrettet spiller han læringsspill fra NRK Super sin nettside og ser på Netflix. Det er hans “roe-ned-tid” før han legger seg.

Allerede i 1.klasse på skolen, lærer de å bruke data. De lærer å bruke mail, skrive i Word og surfe på nettet. Jeg syns det er helt topp at barnet allerede er kjent med slike ting før de begynner på skolen. Data er da vanskelig nok som det er…

Jeg syns ærlig talt at de voksne som mener barna skal være ute hele tiden og kommer med sånne fraser som “det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær” kan kle på seg og fly ute etter jobben selv. De kan legge bort både nettbrett, tv, mobil og data og ta seg en tur i skauen og se hvor moro det er når man er sliten….

Både barn og voksne trenger å roe ned etter en aktiv dag, og da syns jeg de barna som liker nettbrett kan få kose seg med det. Man behøver ikke gå lenger enn til seg selv for å forstå behovet.

 

Gabriel ble strålende fornøyd som dere ser på bildet! Han er en reser til å navigere rundt, og siden det kun går på wifi så koster det oss ikke en krone mer i måneden.

Kos deg med nettbrettet, du lille fine Gabrielen vår 🙂

louise-300x113

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.