25 år gammel vintage Chanel

img_3654

Flere av dere lesere har etterspurt innlegg om veskene mine. I dag vil jeg gjerne vise dere min 25 år gamle dame som ser ut som om hun er 10 år.

Jeg har ønsket meg en vintage Chanel lenge. Å handle på vintage-markedet kan dog vise seg å bli en dyrekjøpt erfaring. Jeg var redd for kopivarer, selgere som ikke sendte varen og at vesken skulle se mere slitt ut i virkeligheten enn på bildene. Jeg er en person som liker å se hva jeg kjøper med egne øyne fordi jeg er så utrolig pirkete. Derfor kjøper jeg svært sjeldent brukte ting.

Grunnene til at jeg ville ha en vintage fremfor ny veske er flere. For det første er kvaliteten på veskene laget på 1980-1990 tallet mye bedre enn på de nyere veskene. Skinnet er av bedre kvalitet, og det samme er hardware og sømmer. Disse veskene er håndlagde og vil alltid variere, men jeg kan si at håndarbeidet ala sømmer og mønstre er mye bedre på min vintage veske kontra min nye woc (wallet on chain) som jeg kjøpte i sommer. For det andre er prisen 1/3 av hva en ny veske koster, og prisene på disse veskene stiger i markedsverdi hvert år. For det tredje så liker jeg designet på de eldre veskene bedre. Jeg ville ha noe annerledes enn standard 2.55 double flap som mange har. Ved å kjøpe en pent brukt veske, kan jeg også bruke den med god samvittighet. Tror ikke jeg hadde turt det med en ny veske i den prisklassen der.

Vintage vesken på bildet er i lammeskinn. Dette er et skinnmateriale som er kjent for å lett få skraper på seg. Min veske har ingen skraper, ingen slitte hjørner eller andre skavanker. Og den er 25 år gammel! Hardware er gullbelagt med 24 karat gull, og svært lite gull er slitt av. De nye veskene har ikke lenger ekte gull på seg. Den har en perfekt størrelse med sine 25 x 15 x 8 cm, og den kan brukes crossover da lenken er på 110 cm.

img_3649

Jeg kjøpte vesken min av en anerkjent forhandler på Trendsales. Hun heter Ditte, er dansk og bor i USA. Hun kaller seg Deedee på Trendsales og har veldig mange positive tilbakemeldinger. Jeg er super fornøyd med kjøpet mitt. Jeg valgte nemlig å autentisere den hos både Etinceler og Memes Treasure for å vite markedsverdien, og den var noen tusen høyere enn hva jeg gav for vesken. Jeg er altså svært fornøyd med prisen jeg gav, og i tillegg betalte jeg kun 130 kr for portoen. Ditte er ryddig, hyggelig og har en enorm kunnskap.

Vesken kom med intakt hologram innvendig, autentiseringskort fra Chanel med samme nummer som i vesken, samt dustbag. Jeg vet at den ble kjøpt 18.07.1991 i Japan, og at selgeren i butikken har initialene T.T. Hvem som har eid den i løpet av disse 25 årene er et mysterium, men jeg er sikker på at den har opplevd masse gøy i sitt liv. Den har nok blitt brukt kun til pent siden tilstanden er så god.  Derfor skal jeg sørge for at den får være med på et dagligdags liv her med meg.

Er hun ikke flott?

Må nesten lage et innlegg senere med Chanel-tilbehøret mitt også, men en ting til er på vei så ønsker å vente til den er på plass.

Nå har jeg nesten bare ting fra Chanel igjen. Jeg selger det jeg ikke bruker for å finansiere nye ting, men håper og tror jeg har “landet litt” nå.

“A girl should be two things: classy and fabulous.”
Coco Chanel

louise-300x113

4 Comments:

 1. Misunnelig!! Den var super lekker, Louise!! Hadde jeg hatt den, ville jeg vært i himmelen ?? er sikker på at den får det bra hos deg 🙂
  FruBever Linn recently posted…Intervjuet mitt med #mammanett er nå å lese –>My Profile

  • Den er så fiiin altså! For en kvalitet også. Det var ikke så ille pris på den heller faktisk. Ligger på en middels LV ny. Taksten på den var en god del høyere. Jeg er super stolt 🙂

 2. Den var grådig lekker <3
  Fru Jacobsen (@frujacobsenno) recently posted…DIY – Lag din egen almanakkMy Profile

 3. Den var nydelig! <3
  Avdelingholt/ Anja Holt recently posted…Når tåka ligger tjukt…My Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge