2001: spent student * 2016: utslitt mor

kaxsehøst

Bilde fra dagens tur til skolen.

Det er endelig fredag!

Fy flate for en uke det har vært. Skolestart tar i hvert fall knekken på dette menneske. Jeg må følge Gabriel til og fra skolen hver dag til han blir trygg nok til å ta følge med Sanne. Det betyr at jeg må opp tidlig på morgenen, samt at jeg må gå totalt 30 min pr. dag. Kroppen har respondert veldig dårlig på denne aktiviteten disse 5 dagene, og jeg har nå fryktelig vondt. Total kollaps i bein og bekken, kropp og sjel, som ho Wenche i Kongsvik så fint sier. I dag gikk Gabriel hjem selv heldigvis, og jeg håper han kan gjøre det til uken. Å bevege seg litt er fint når man har ME, men blir det for mye så reagerer kroppen ganske kraftig med melkesyre, utmattelse, smerter og feber. Allikevel var det nødt til å bli sånn denne uka pga Gabriels separasjonsangst og skolestart.

Første skoledag møtte jeg min kulling, Cecilie, fra Sykepleierhøyskolen. Våre veier har krysset hverandre mange ganger i løpet av de siste 15 årene. Vi var alltid i samme studiegruppe og praksisgruppe på skolen, vi jobbet på samme sted ved siden av skolen, vi jobbet så som sykepleiere sammen og nå har vi jaggu barn i samme klasse.

Tenk at jeg har bodd i Oslo i 15 år alt. Det var en spent 19-åring som flyttet inn på en crappy studentbolig/rom på 12.5 kvm med kjøkken, dusj og do i gangen inne på Ullevål sitt sykehusområde. Jeg var ikke kjent i Oslo annet enn på Karl Johan, og jeg måtte derfor gå til fots med en kopi av et gammelt kart jeg hadde fått av bestefar. Etter 2 uker hadde jeg fått deltidsjobb på sykehjem, lært meg hvordan kollektivtrafikken funket og fått nye venner.

Det var en super tid som student, og årene etterpå var stappet med spennende hendelser. Nå 15 år senere er jeg ganske syk, sliten og lei av å kun være hjemme, men jeg har mange fine år å se tilbake på her i hovedstaden. Jeg har aldri angret på valget jeg tok for 15 år siden, og snart har jeg bodd like lenge her som i Fredrikstad. Jeg liker Oslo aller best, men dialekten fra hjembyen har jeg beholdt.

Nå er det på tide å legge beina på bordet og lade opp før en ny skoleuke som krever sitt av meg. Denne gangen som mor og ikke som sykepleierstudent 🙂

God helg folkens!

2 Comments:

  1. Kan du få bistand fra noen andre på gå- gruppe`Ønsker deg en fabelaktig ny uke!
    Avdelingholt/ Anja Holt recently posted…Snurremegrundt!My Profile

  2. Hadde håpet at han kunne gå kun med søsteren sin som nå går i 5. klasse, men han vil ikke gå fra meg. Jeg jobber i herdig med saken 🙂
    Louise recently posted…Det er i Parma det skjer…My Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge