10 års jubileum – som sykepleier

2014-06-19 12.15.21

 

Da vi gikk forbi Rådhuset på tirsdag, så vi mange festkledde mennesker. Det var nemlig avslutningsseremoni for mange nyutdannede sykepleiere. Jeg fikk skikkelig flashback til min egen seremoni for 10 år siden. Det var en varm og solrik dag, og mamma og tante kom med toget fra Fredrikstad i bunad for å overvære det hele i Rådhuset. De satte seg helt feil da de kom inn i salen, og jeg som stod på galleriet, hadde ingen mulighet til å si i fra. De satt nemlig på de reserverte plassene til Høyskolens lærere! På slutten av seremonien skulle lærerne våre reise seg slik at vi kunne gi de en skikkelig applaus. Reiste seg gjorde jaggu de to bunadskledde damene jeg hadde med også! Det må ha vært en flott følelse å oppleve 300 ferdige studenter klappe for seg uten å ha gjort en dritt….:-)

Jeg har alltid visst at jeg skulle bli sykepleier, og jeg startet derfor på Høyskolen i Oslo som 19-åring. Det var en dyp kontrast å komme fra party-tur på Kreta og russetid, til å skulle pleie syke og døende. Men jeg hadde noen fine studieår med gode studiegrupper, fikk venner for livet, og bodde i kollektiv. Jeg jobbet som ekstravakt på Cathinka Guldberg Senter, på fødeavdelingen i Fredrikstad, og på Aker sykehus ved siden studiene de tre årene. Vårt kull var det første som fikk bachelorgrad. Sykepleierutdanningen var profesjonsutdanning før. Faktisk gikk vi ett år på profesjon og to år etter bachelorprogrammet.

Jeg ble altså uteksaminert i 2004, og da hadde jeg akkurat fylt 22 år. Det var utrolig tøft å være så ung med et så stort ansvar. Men jeg hadde gode kolleger som lærte villig bort all sin kunnskap, og erfaringen vokste etterhvert.

Jeg har vært heldig i løpet av de 8 årene jeg fikk jobbe før jeg ble syk. Jeg har jobbet på medisinsk avd, kirurgisk avd, på poliklinikk, i omsorgsbolig og på sykehjem. Jeg har vært sykepleier, ressurspool-sykepleier og avd. sykepleier.

I fremtiden er jeg litt usikker på hva jeg skal jobbe med, da sykdommen setter sine begrensninger. Allikevel vil jeg alltid være stolt og takknemlig for yrket mitt.

Jeg vil benytte sjansen til å gratulere alle mine kullinger fra Høyskolen i Oslo, avd sykepleierutdanningen, med 10 års jubileet. Vi gikk igjennom både en omorganisering ved å flytte alle de tre avdelingene (Aker, St. Hanshaugen og Ullevål) ned til Pilestredet, og vi var de første studentene som fulgte bachelorprogrammet.

Gratulerer så mye til meg, og mine gamle studievenner!

louise-300x113

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.