10 års bryllupsdag i vakre Venezia!

gondol4

På turen i anledning vår 10 års bryllupsdag, tilbrakte vi en dag i Venezia. Vakrere sted finnes ei!

Vi tok ferjen som gikk fra Pula i Kroatia over til Venezia i Italia. Denne turen tar ca 3 timer over Adriaterhavet. Uheldigvis var det mye sjø begge veier, og jeg er den heldige vinner av lidelsen “sjøsyke de luxe”. Jeg sverger på at jeg var nær ved å krepere der jeg halvt lå i setet med hodet i vinduskarmen og latet som om jeg var en sjøanemone. Hver gang jeg reiste på hodet, måtte jeg ha en spypose i nærheten. Det var ikke bare jeg som slet: spyposer ble flittig delt ut og dassen tettet seg som følge av mageinnholdet til flere av båtens 300 passasjerer. I tillegg hadde vi en guide som messet om alt i fra Venezias historie til hvilke guidede turer vi kunne være med på via deres selskap. Det er unødvendig å si at jeg ikke fikk med meg en dritt!

gondol1

Da vi endelig kom i land, ble jeg i hvert fall ikke skuffet. Venezia er fantastisk sjarmerende. Med denne båtturen er man 5-6 timer i land (avhengig av værforholdene på sjøen), og det var absolutt ikke nok.

gondol3

Venezia er kjent for sine mange kanaler, og enkelte steder kan man faktisk ikke komme til uten å måtte ta en gondol. Der man kan gå, er det små broer over kanalene. Fra gammelt av var det rikfolket som kjørte gondoler, mens gatene ble bygget for tjenestefolket, butikkeiere osv. For å kunne bo der så måtte man komme fra en høytstående slekt.

gondol5

Mange bygninger og hoteller har egen gondolinngang, og her ser dere inngangen til en av hotellene.

gondol6

Det er svært populært å ta en gondoltur, og dermed blir det raskt kø enkelte steder. Må si at disse gondolierene som styrte båtene hadde en utrolig god kontroll på båten. Vi kræsjet faktisk aldri! Vannet er for dypt til å kunne stake med åren, så de styrer kun ved å padle.

gondol8

Å ha en privat tur med gondol kan komme opp i ganske mye penger. Vi valgte derfor å bestille billett gjennom ferjeselskapet, og da delte vi båt med 4 andre jenter. Vi var heldige som fikk kremplassene bakerst.

gondol2

Et besøk på Markusplassen er jo obligatorisk i Venezia. Jeg var så heldig å få oppleve denne vakre plassen sammen med den kjekke mannen på bildet. Rundt plassen finnes det mange små gater/smug fulle av restauranter og butikker. Vi handlet ikke så mye annet enn venezianske masker og tingene hos Chanel. Venezia er utvilsomt et shoppingmekka for luksusvarer, men de fleste som besøker stedet, er nok mere opptatt av å suge til seg atmosfæren og arkitekturen.

gondol7

Da vi var i Paris klaget Sanne på at ikke Robert og jeg hang en kjærlighets-hengelås på en av broene der. Nå fikk vi muligheten igjen, og Robert kjøpte derfor en hengelås som vi, etter beste evne, prøvde å risse inn våre initialer på før vi festet den på den store broen. Nøklene kastet vi i vannet, og det er en risikosport med så mange båter tøffende under broa. Håper ikke vi traff noen i panna…

Dette var en utrolig fin tur, og leter dere etter et romantisk sted – så dra til Venezia.

louise-300x113

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge